Monday, September 28, 2020

Makanan | Perut Sumbat Daging @ Tongmo, Kelantan

Assalamualaikum..
Hye semua..

Tongmo atau perut lembu yang disumbat dengan daging, lemak dan bahan perapan.. Kemudian dibakar.. Sedap wei.. Macam makan daging bakar rasa dia.. Satu kelainan yang menarik.. Bila sha pos dekat FB ada kawan bagi tahu dekat area Kelumpang pun ada jual.. Nanti Sha cari ye.. Yang dekat Kelantan ini ada jual dekat area Penambang.. Betul-betul depan sekolah.. 

Bertempat di Penambang jalan ke Pantai Cahaya Bulan Kota Bharu..

Ini yang mentah.. Boleh juga beli untuk bakar sendiri di rumah..

Sedap.. ada taburan bijan, sos pedas dan cheese..

11 comments:

  1. nampak je dah tau mesti sedap. sini tak pernah lagi jumpa org jual

    ReplyDelete
  2. makanan ni asal dari Thai dan kini makin popular di Kelate...

    ReplyDelete
  3. Dina pernah makan di Australia! Sedap! Tapi tak pernah lagi cuba yang orang Melayu buat. Kalau pergi kelantan kena cuba ni!

    ReplyDelete
  4. Tak pernah nampak makanan ni kak. perut lembu tak makan, daging pun kurang makan. mungkin tak berani nak cuba :)

    ReplyDelete
  5. nampak sedap ni!!!! tapi tak pernah makan

    ReplyDelete
  6. Bestnya kalau dapat rasa! Belum pernah jumpa ni.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »