Thursday, September 3, 2020

Drama China | Missing Person (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha menonton drama ini di Youtube sahaja.. Ada sub english.. Seronok layan sebab drama ini sangat misteri dan buatkan kita tertanya-tanya apa sebenarnya yang berlaku pada mereka.. 

6 orang penumpang bas terselamat setelah bas yang mereka naiki terjatuh ke dalam gaung.. Terdapat sebatang sungai di gaung tersebut.. Mereka berusaha mendapatkan pertolongan namun tak mudah.. Semasa tengah mencari dan memastikan siapa lagi yang terselamat, tiba-tiba berlaku air pasang dan menenggelamkan hampir suku bas tersebut.. Mereka yang terselamat berteduh di atas bumbung bas tersebut.. Apa yang menyebabkan sungai tersebut tiba-tiba dinaiki air.. Memang pelik.. Malah salah seorang dari penumpang bas tu kembali muda.. 

Drama ini bersambung.. Sha bagi tahu siap-siaplah sebelum korang tengok.. Ini kira seasons 1.. Lepas tu pergerakan drama ini banyak imbas kembali watak-watak dan mereka saling berkait.. Kena tengok semua episod, kalau skip memang tak fahamlah.. 

Drama: Missing Persons
Also Known As: Shi zong ren kou
Genres: Suspense, Thriller, Mystery, Sci-Fi
Country: China
Type: Drama
Episodes: 12
Aired: Jun 3, 2020 - Jun 24, 2020
Aired On: Wednesday
Original Network: Youku
Duration: 50 min.
Six survivors of a car accident are trapped in a mysterious river valley where hair-raising events ensue. What is the shocking secret in the valley?
The lone survivors of a deadly accident have their own secrets to hide. Unable to treat each other with sincerity, they become increasingly suspicious as tensions rise. As they try to find a way out of their ordeal, they experience strange circumstances. Escape may seem impossible yet they continue to make a desperate attempt in the hopes of salvation.
(Source: Chinesedrama.info)

12 comments:

  1. Kita pun baru tengok citer ni juga✨ Jarangla kita nak tengok cerita china sebab selalu korea je kan 😅 tapi not bad citer ni 👍🏻

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. not bad citer ini.. tapi tulah.. bersambung pula..

      Delete
  2. misteri giler gaung tu, diorang time travel ke boleh jadi muda balik? ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. memang misteri gila gaung tu.. Dia ada kena mengena dengan eksperiment sains..

      Delete
  3. wah bestnya , selalunya pasal sesat sebab tengah jungle tracking ke apa . tak tahu kenapa but i awalys into things yang mcm flashback ni , tapi tula kusut if terskip sikit pun .

    ada season 2 ? bila agaknya release eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang season 2 tu tak pastilah.. Sebab yang season 1 ini pun baru je habis tayang bulan Jun hari tu..

      Delete
  4. bc sinopsis, sy rs drama ni mcm 'ada sisi lain' berbanding drama2 china sblm ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. sanagt lain dari drama yang sedia ada.. tu yang layan.. Sekali ada 2nd seasons pula.. letih.. hahaha

      Delete
  5. season 1 pun best..then atie tggu season 2 kuaq la baru marathon

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entah bila lah agaknya seasons 2 nak keluar..

      Delete
  6. ni memang kena tambah dalam list ni

    ReplyDelete
  7. alaa baru nak tengok tapi bersiri la pulak

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »