Saturday, September 5, 2020

ebook | Life and Death: Twilight Reimagined (The Twilight Saga #1.75) by Stephenie Meyer

Assalamualaikum..
Hye semua..

Buku yang seronok dibaca.. Sha tak boleh berhenti dan buku ini berjaya buat Sha tidur lambat.. Hahaha.. Ini versi lain untuk Twilight.. Untuk cerita ini, vampirenya perempuan dna manusia itu lelaki.. Serigala pun perempuan.. Vampire jahat yang hampir membunuh manusia Cullen itu pun perempuan.. Cuma cerita ini tamat sedikit berbeza daripada twilight dan penulis berhenti untuk satu buku je.. Tidak ada sambungan lain..

Beau dan Edyth.. Watak utama untuk novel ini.. Menarik bagaimana cerita ini berkembang dan perubahan jantina membuatkan cerita ini jadi sangat lain.. hehehe.. Menarik walaupun berulang tapi dari sudut yang berbeza..

Sha baca dan selesai pada 04.09.2020..

Sha baca menggunakan aplikasi Google Play Book..
Published November 1st 2016 by Little, Brown Books for Young Reader

6 comments:

  1. Macam best Kak Sha. Dah la memang peminat Twilight ni. ^^

    ReplyDelete
  2. mcm best gila.. opposite dgn twilight.. can not imagine serigala perempuan jadi watak utama....

    ReplyDelete
  3. uii menarik ni.. berlainan dari version twilight yang asal

    ReplyDelete
  4. sy terbayangkan mcm mn laa penulis boleh dpt idea utk menulis sebegini...

    ReplyDelete
  5. werewolf perempuan mesti lagi susah nak control emosi sebab jacob dalam twillight tu sejenis baran kan

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »