Sunday, September 27, 2020

MJ Homestay Kota Bharu, Kelantan

Assalamualaikum..
Hye semua..

Ini Homestay yang Sha duduk di Kelantan.. Kedalam sikit dari jalan utama.. Tapi best sebab dekat dengan masjid dan kedai makan.. Jalan kaki je nak makan best.. Setiap kali azan boleh dengar dengan jelas.. Memang best..

Ruang tamu untuk menonton tv

Ruang tamu sekali dengan meja makan.

Dapu dan bilik air..

Lengkap dengan peti ais, microwave dan heater..

Bilik tidur utama (master bedroom) dilengkapi bilik air, aircond, katil king size, tilam tambahan, bantal dan almari.. Dalam almari tu ada extra toto dan tilam bujang..

Bilik tidur 2 dilengkapi bilik air, aircond, katil queen size, tilam, bantal dan penyangkut pakaian..

Bilik tidur 3 dilengkapi bilik air, aircond, katil queen size, tilam, bantal dan penyangkut pakaian.

bilik tidur 4 dilengkapi aircond, katil queen size, tilam, bantal, penyangkut pakaian

MJ Homestay
Alamat dan lokasi :
* PT 996/997 Kampung Bayam Jalan Bayam,
   15200 Bandar Kota Bharu Kelantan
* bersebelahan Masjid Jamek Paya Rambai
* 30m dari jalan utama iaitu Jalan Bayam
* bersebelahan Sek Men Keb Dato' Ahmad Maher
* berada dalam pusat Bandar Kota Bharu

Lokasi berhampiran
* 1.5km ke Bandar Kota Bharu
* 3km ke Pasar Siti Khadijah
* 3km ke Pasar Wakaf Che Yeh
* 7km ke airport
* 3km ke HUSM (Hospital Universitii Sains Malaysia)
* 500m ke Dewan Sri Rambai
* 1km ke Stadium Sultan Mohamad iv, KTC, Wisma Persekutuan dan Padang Perdana
* 1km ke Hospital KPJ Perdana
* 38km ke kawasan bebas cukai Rantau Panjang

Kelengkapan dan ciri-ciri rumah
* 4 bilik tidur, 4 bilik air
* semua bilik berhawa dingin
* astro njoi (tv flat screen)
* wifi
* mempunyai 2 ruang keluarga, ruang santai dan ruang menonton tv.
* ruang dapur lengkap dengan perkakas memasak, dapur gas, pinggan mangkuk, peti sejuk, jag pemanas air elektrik, meja makan dan terdapat 1 bilik air
* kami juga menyediakan iron, iron board, bantal extra, towel mandi dan toto extra tanpa sebarang charge tambahan
* kami juga menyediakan tilam tambahan beserta bantal dan selimut pada harga yang amat berpatutan
* ruang parking kereta yang selesa. 2 buah dalam rumah dan 5 buah di luar rumah

Kadar sewa
* RM250 untuk 1 malam
   (deposit RM100)

11 comments:

  1. cozy rumahnya, sesuai la kot dengan harga tu ;)

    ReplyDelete
  2. Bestnya kalau dapat sewa homestay yang cantik dan bersih. Tq for sharing. Bolehlah dijadikan panduan kalau nanti ada rezeki ke Kelantan.

    ReplyDelete
  3. Bestnya homestay dia. Dah la besar, murah pun boleh jugak. :)

    ReplyDelete
  4. nmpk selesa, facilities pun banyak...berbaloi kalau mnginap ramai2..

    ReplyDelete
  5. wow mewahnya! semua kelengkapan ada. dekat dengan kedai makan tu yang best hehe. Thank you for sharing kak Sha. InshaAllah kalau ke Kelantan, boleh try homestay ni hehe sebab family saya memang prefer homestay dari hotel.

    ReplyDelete
  6. Selesa tul. Best gak kalau buat homestay.. Dpt jana pendapatan.

    ReplyDelete
  7. 4 bilik cuma RM250 murah sgt tu Sha..sesuai utk big family with less budget

    ReplyDelete
  8. Thanks share. Location pun menarik. Kalau ke kelantan tak pernah merasa duduk homestay sebab sedara mara ramai sana. Huhu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »