Sunday, November 15, 2015

Friend, The Great Legacy


Filem korea ini dilakonkan oleh Kim Woo Bin sebagai Choi Sung-hoon.. Filem ini adalah sambungan kepada filem Korea bertajuk Friend. Cerita pasal 3 generasi gangster.. Perebutan kuasa.. Pergaduhan antara kumpulan. Penbunuhan demi melebarkan kuasa.
Sung-hoon membesar dalam suasana yang sangat kelam kabut. Bapa sung-hoon asalanya memang gengster tapi dia xtahu. Sung-hoon akhirnya menjadi gangster kerana satu tragedi yang agak ngeri. kemudiannya dipenjarakan dan bertemu dengan Joon-seok, kawan baik ayah dia. Mereka berkawan dan apabila kedua-duanya dibebaskan dari penjara, meraka membentuk satu kumpulan lain.
Malangnya berlaku perselisihan faham disebabkan perebutan kuasa.
Filem ini best tapi kalau nak lagi faham kena tengok yang first dulu. Woo bin dalam cerita ini nampak matang dan agak nakal.

3 comments:

  1. POster macam ganas... cerita mesti best kan..

    ReplyDelete
  2. Cerita gangster eh? best ni. hehehhe.

    saya ada tulis review untuk blog ini..ceritanya ada sini ya..:)

    http://ceritaejoy.blogspot.my/2015/11/blog-kasihku-amani.html

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »