Monday, November 16, 2015

Shadows in the Palace

Shadows in the Palace.jpg

Assalamualaikum..
Kali ini sha nak sembang pasal filem Shadow in the Palace.
Filem ini mengisahkan cerita mengenai perempuan yang berkerja di istana.
Mereka ini telah bersumpah untuk memegang rahsia istana dan menjadi orang suruhan yang taat. Mereka juga tidak dibenarkan berkahwin atau mempunyai hubungan dengan lelaki.
Cerita bermula dengan kematian Wol-ryung, iaitu orang suruhan Hee-bin's(Gundik kesayangan raja).
Setelah disiasat oleh nurse istana, kematiaan itu bukanlah bunuh diri sebaliknya dibunuh. Dari sini bermulah perjalanan cerita yang suspen dan agak seram sedikit. Pembalasan oleh roh si mati dan juga pembongkaran perbuatan sumbang oleh sepupu raja ke atas orang-orang surhan istana ini.
Perebutan kuasa diantara orang suruhan dan juga gundik raja.
Ceritanya ohsem tapi kena tengok dengan telitilah.. Kalau x mesti x faham..


4 comments:

  1. ni lah cerita ditengok masa first time tengok wayang...
    jadi shadow in the wayang...

    ReplyDelete
  2. Tag akak kat sini...

    http://miamorzafirah.blogspot.com/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

    ReplyDelete
  3. wah..mcm cerita jewel in palace pon best sgt

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »