Shoplinks.Asia

Monday, November 16, 2015

Shadows in the Palace

Shadows in the Palace.jpg

Assalamualaikum..
Kali ini sha nak sembang pasal filem Shadow in the Palace.
Filem ini mengisahkan cerita mengenai perempuan yang berkerja di istana.
Mereka ini telah bersumpah untuk memegang rahsia istana dan menjadi orang suruhan yang taat. Mereka juga tidak dibenarkan berkahwin atau mempunyai hubungan dengan lelaki.
Cerita bermula dengan kematian Wol-ryung, iaitu orang suruhan Hee-bin's(Gundik kesayangan raja).
Setelah disiasat oleh nurse istana, kematiaan itu bukanlah bunuh diri sebaliknya dibunuh. Dari sini bermulah perjalanan cerita yang suspen dan agak seram sedikit. Pembalasan oleh roh si mati dan juga pembongkaran perbuatan sumbang oleh sepupu raja ke atas orang-orang surhan istana ini.
Perebutan kuasa diantara orang suruhan dan juga gundik raja.
Ceritanya ohsem tapi kena tengok dengan telitilah.. Kalau x mesti x faham..


4 comments:

  1. ni lah cerita ditengok masa first time tengok wayang...
    jadi shadow in the wayang...

    ReplyDelete
  2. Tag akak kat sini...

    http://miamorzafirah.blogspot.com/2015/11/1st-giveaway-by-mb.html

    ReplyDelete
  3. wah..mcm cerita jewel in palace pon best sgt

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI