Monday, November 18, 2019

Filem Korea | Antique Bakery (2008)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem ini tak sesuai ditonton oleh budak-budak.. Ada babak yang agak keterlaluan dan unsur gay.. Sha tonton sebab ada kek dan sedikit thriller di dalamnya..

Kisah Kim Jin Hyuk yang mengalami trauma dengan kek akibat diculik membuka kedai kek demi mencari siapakah penculiknya.. Jin Hyuk mengambil Min Sun Woo sebagai pekerja sebab Min Sun Woo pandai membuat kek.. Mereka berdua mempunyai sejarah yang agak tidak baik semasa sekolah.. Selain Sun Woo, Jin Hyuk juga dibantu oleh Yang Ki Beom dan Nam Soo Young.. Persahabatan yang terbina antara mereka di kedai kek ini sangat unik.. Dalam masa yang sama kes penculikan budak mula berlaku semula namun mangsa ditemui mati.. Pencarian Jin Hyuk membuahkan hasil, memori lama mula datang kembali.. 

Seronok tengok Sun Woo hasilkan kek yang sedap-sedap dan cantik.. Kalau drama/filem pasal kek/makanan memang best.. Cuma part adegan tak senonoh tu kita lajukan jelah ye..

Antique Bakery (2008)
Also Known As: Seoyanggoldongyanggwajajeom Aentikeu , Antique , Prince's Bakery , Seoyang Goldong Yang Gwajajeom Aentikeu
Screenwriter & Directors: Min Kyu Dong
Screenwriters: Lee Kyeong Ui
Genres: Food, Friendship, Comedy, Romance
Country: South Korea
Type: Movie
Release Date: Nov 13, 2008
Duration: 1 hr. 49 min
Sinopsis: As a heir to the family fortune, Jin Hyuk has money, the looks, the charm, everything except finding the love of his life. So he sets up a cake shop where women are sure to come. He hires Sun Woo, a talented patisserie who had a crush on Jin Hyuk back in high school. Along with an ex-boxing champion Gi Beom and a clueless bodyguard Su Young, the four unique and handsome young men stir up the quiet neighborhood at their cake shop, Antique. Although seemingly careless and happy, each of the four men have unforgettable past that they are afraid to face, but their secrets slowly begin to unravel.

14 comments:

  1. kena tengok jg ni sebab ada kek2 cantik...kamsahamnida..

    ReplyDelete
  2. kalau dah tengok pelakon semua lelaki mesti ada sikit2 unsur gay tu hehehe... korea selatan kan open sikit kan pasal2 benda ni, memang kadang banyak drama yang kita tengok time si aiyan main game atau dah tido hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah.. Sha pun tengok masa bebudak nie tidur ataupun tengah leka main kat luar..

      Delete
  3. Okay baik. nak bookmark dulu. Filem kita boleh layan sebab kejap je :)

    ReplyDelete
  4. tengok kek dekat poster pun dah nampak sedap. Macam mana kaksha tahan tengok movie ni haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. jenuh juga.. dahlah cantik, rasa macam nak ke kedai kek je..

      Delete
  5. alaa knape sebut ada adengan terlarang tu? ni yg sy nk tgk hahahahahahahahahhaah larikkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  6. amboi..dia punya hero semua hot sangat..haha

    ReplyDelete
  7. saya tengok movie ni pasal kek kan ..
    haha.
    frust bila tau yang hensem tu gay dlm cerita ni.
    ekekeke.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »