Tuesday, November 12, 2019

Novel | Misi 8A The Novel oleh Nazry Salam

Assalamualaikum..
Hye semua..

Novel yang lebih detail penceritaannya dari komik.. Penulis berjaya menyampaikan bahawa belajar itu seronok sebenarnya sekiranya tahu teknik belajar yang betul.. Ada subjek yang perlu menggunakan teknik hafalan dan ada yang perlu difahami dengan menguasai asasnya.. memang sebuah buku yang sesuai dibaca anak-anak sekolah.. Pengisiannya bagus dan mampu meransang pembaca untuk belajar dengan cara yang seronok.. Misi yang kita letak juga perlulah rasional dengan tahap kemampuan kita dan disertai dengan usaha pasti akan berjaya..

Sha baca dan selesai pada 12.11.2019..

Buku ini Sha pinjam dari Perpustakaan Negara Malaysia..
Published January 8th 2012 by PTS Pop Sdn Bhd

7 comments:

  1. Anak-anak murid pun ada baca buku ni kak. As long as buku tu bawa nilai yang baik, bagus la untuk budak2 baca hehe. Lama tak singgah sini.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum,
    Oo.. dalam bentuk novel pun ada. saya baca dulu yang dalam bentuk komik.

    ReplyDelete
  3. bagus untuk bacaan murid sekolah ini, mesti banyak motivasi dalam nya

    ReplyDelete
  4. yang nak exam tu elok baca komik ni sesekali rehatkan minda dan dpt kn motivasi ;-)

    ReplyDelete
  5. kalau komik mesti cantik lukisan dia sebab cover pun cantik.

    ReplyDelete
  6. Saya suka baca komik Misi macam ni. Semoga karya mereka terus berkembang.

    ReplyDelete
  7. amat sesuai ni beli utk anak-anak

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »