Buku oh Buku - Kerjaku - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Saturday, June 6, 2015

Buku oh Buku - Kerjaku

Assalamualaikum..
Beginilah bila dah kerja kat dalam Perpustakaan..
Menengok buju jelah kerjanya.. hehehe..
Tempat saya kerja ini ada buat pinjaman berkelompok dengan Perpustakaan Negara..
Jadi, setiap 3 bulan sekali kami akan pergi ke PNM untuk proses pulang dan pinjam..
Maksimum jumlah buku yang boleh dipinjam telah di naikkan dari 300 ke 400 buah buku..Nak pinjam sikit pun boleh je tp pada saya macam x berbaloi r..
Peminjaman ini boleh je dibuat oleh sekolah, pusat pengajian swasta dan kerajaan, jabatan2 kerajaan..
Proses seterusnya boleh tgk dkt Laman web Perpustakaan Negara Malaysia..
Disebabkan baru je buat peminjaman baru tu yang Update banyak pasal novel..
Novel-novel yang saya update ini, saya dah baca terlebih dahulu..
Alhamdulillah kali ini kami berjaya meminjam banyak novel2 melayu yang terbaru..
Barulah saya berpeluang membaca kembali..
Saya dah lama x membeli novel..
Novel last yang saya beli adalah novel BI, itupun x habis baca lagi..
Sebab masih mencari mood..

Antara novel yang dah dikatalog..

Buku Cerita kanak-kanak pun ada..

Selain dari novel dan buku kanak2, ada juga buku2 motivasi, engineering, masakan, jahitan dan banyak lagi..

1 comment:

  1. Untung kerja di perpustakaan tak perlu nak beli buku, sentiasa dapat menimba pelbagai ilmu.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..