Shoplinks.Asia

Tuesday, September 15, 2015

Butter Rice

Assalamualaikum..
Makanan yang best di makan semasa masih panas.. Bau mentega yang cair di nasi panas mampu membangkitkan selera.. Tambah sedikit Soy Sauce @ kicap.. Memang best gile.. Boleh juga tambah seewed..

Makanan yang saya jumpa dalam Drama Korea Midnight Diner/Late Night Restaurant (episode 8). Masa mula2 nampak memang terus teringin nak cuba. Kebetulan memang ada mentega so, jadilah Butter Rice..

Makanan kegemaran mereka yang berada di Hokkaido tapi bila digandingkan dengan Kimchi, memang lagi sedap dan meveles.. Boleh singgah blog ini.

1. Nasi panas
2. Nasi + butter
3. Nasi yang dah digaul dengan butter dan kicap.
4. Taburkan sedikit seeweed.

18 comments:

  1. Selalu gak buat bila lapar tengah2 malam..

    ReplyDelete
  2. sesekali try nasi korean ni best gak eh

    ReplyDelete
  3. eh xyah masak dh ke? terus makan eh.. mcm best jer.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Ahlam.. just gaul nasi ngn butter, masa nasi tu masih panas dan dah boleh makan..

      Delete
  4. ohh sedapp nie kalau makan dengan ayam panggang panas-panas..hihi

    ReplyDelete
  5. kdg2 habis idea nk msk apa boleh buat cmni nti...hahaha...nk mkn pon dgn Aqil ja...abah dh p keja..cincai2 cmni pon boleh

    ReplyDelete
  6. Fav arwah abah alia mkn nasi mcm ni..
    Tp kdg2 la buatnya pun

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI