Sunday, September 13, 2015

Drama Jepun | Death Note (2015)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kali ini saya nak share Drama bersiri dari Jepun pula.. Tajuknya Death Note.
Pelakonnya xde la handsome..
Tapi jalan ceritanya agak menarik..
Berkisar mengenai seorang pelajar yang begitu mahukan keamanan..
Dari niat yang suci mula berubah kepada niat ingin menjadi tuhan..

Drama ini berkisarkan mengenai seorang pelajat yang telah diberikan buku oleh shinigami. Buku tersebut digunakan untuk mengambil nyawa manusia. Pada mulanya budak lelaki tersebut menggunakan buku nota tu untuk menyebabkan penjahat2 yang terlepas hukuman mati. Tapi lama kelamaan budak lelaki itu mula tamak dan ingin menjadi tuhan. Maka dia membunuh siapa sahaja yang cuba menghalang apa yang dia buat termasuklah polis.


Drama Death Note ini juga ada dalam bentuk filem. Ada 2 siri. Dan ada satu spin-off dengan tajuk L : Change The World Kalau filem, hero dan juga watak Villainnye handsome..

9 comments:

  1. Nak tengoklah drama ini :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengoklah Nabihah..lebih twisted dr filem dia..

      Delete
  2. kalau x silap.. sblm ni movie.. dorg kuar tuk bersiri plak kot

    ReplyDelete
  3. Jalan cerita tu nampak macam syok jer...

    ReplyDelete
  4. cerita cam ni aku suka ... menarik je
    klu cite korea cinta2 tu ...mampuih aku tak tgk

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »