Monday, September 14, 2015

Drama Korea | Late Night Restaurant (2015)

Assalamualaikum..
Moh kita ke Korea..
Sembang drama Korea yang terbaru.
Ada 20 episod.. Cerita berkisarkan mengenai Kedai Makan yang beroperasi bermula jam 12 malam sehingga jam 7 pagi..Kedai makan tanpa menu. Master (owner kedai) akan masak apa sahaja permintaan pelanggan. Melalui makanan personality seseorang itu akan terserlah. Kegembiraan, kemarahan dan kesedihan kn dapat dilihat melalui makanan yang dipesan. Makanan yang menggamit memori masa lalu dan mencipta memori akan datang. Memang terbaik dan mampu membuatkan kita sebagai penonton turut merasa lapar dan kenyang. Oh ya.. saya memang meminati drama yang menjadikan makanan sebagai subjek utama.

Drama nie adaptasi dari Manga Jepun iaitu Shinya Shokudo.. Seriously memang best. Tambahan pula drama nie berkisarkan pasal makanan.. Memang lagi best r.. Siap dapat resepi lagi. Hehehe..

Pelakon undangan pun boleh tahan. Setiap episod lebih kurang 30 minit je.. So kejap jelah da abus tgk.. hehehe.

Poster yang sangat misteri.

Para pelakon yang setiasa ada dalam setiap episod..

Extra Notes:-

  1. Based on the manga series "Shinya Shokudo" by Yaro Abe (first published October, 2006 in Japanese seinen manga magazine Big Comic Original).
  2. Related titles (drama series):
    1. Shinya Shokudo (TBS-MBS / 2009)
    2. Shinya Shokudo 2 (TBS-MBS / 2011)
    3. Shinya Shokudo 3 (TBS-MBS / 2014)
    4. Late Night Restaurant | Simyashikdang (SBS / 2015)
  3. Related titles (movies):
    1. Shinya Shokudo (2015)

9 comments:

  1. baca tajuk ingat ida gie dinner lewat hikssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miza.. hehehe.. sory ye tajuk mengelirukan..

      Delete
  2. tak menyompat laa akak nak layan korea loni..klu bujang2 dlu malam smpai ke pagi duk layan korea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak murni, sha selalu layan ngn anak..bila abang xde..ataupun bila stress.. hehehe

      Delete
  3. lama xlayan cite2 korean huhu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »