Kahoot! - Make Learning Awesome - Part 1 - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Tuesday, March 15, 2016

Kahoot! - Make Learning Awesome - Part 1

Assalamualaikum...
Sha nak share website online yang ohsem..
Entry ini adalah kesinambungan dari Entry Sha sebelum ini iaitu
Kursus Lagi.

Entry kali ini Sha akan cuba terangkan mengenai Kahoot! ini berdasarkan pengalaman Sha..
Kalau ada kekurangan mohon ampunkan ye..

Kenapa Sha kata website ini best dan ohsem??
Sebab kita boleh gunakan untuk menjadikan sesi pengajaran dan pembelajaran lebih fun dan seronok.. Ibu-ibu pun boleh guna..
Yang penting kena ada komputer dan internet dekat rumah..
Sebab ianya secara online..

Jom mendaftar.. Just follow step kat bawah nie je ye..

https://getkahoot.com/
Step 1 : Klik link ataupun gambar diatas.

Step 2: Klik Sign Up For Free

Step 3 : Choose your role..

Step 4 : Masukkan detail anda seperti username, email, confirm email dan password.
Pastu klik create account..

Entry ini ada sambungannya ye..
Sha akan terangkan melalui pemahaman Sha..

3 comments:

  1. lect buat game ni dalam kelas. 1 kelas suka main. nak p kls b.i sbb nk main kahoot jaaa. kalau takde konfem 1 kelas frust

    ReplyDelete
  2. kahoot..menarik..cepat lah sambung ya

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..