Kahoot! - Make Learning Awesome - Part 2 - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Friday, March 18, 2016

Kahoot! - Make Learning Awesome - Part 2

Assalamualaikum..
Jumpa lagi dalam entry seterusnya mengenai Kahoot!
Sebelum nie Sha dah ceritakan macam mana nak sign up kan..

Jom Sha cerita lagi mengenai Kahoot!

Cara mudah nak menggunakan Kahoot!!
Create - Bolehlah pilih nak buat soalan ke? Nak discus or nak buat survey..
Play - Dah siap, bolehlah main.. seeloknya ada internet dan pemainnya ramai..
Share - Bolehlah share dengan kengkawan.. Macam yang Sha buat nie.. Sha share sebab dah pernah main.. Nanti Sha share pula camne nak create soalan atau kuiz ye..






Dekat bahagian nie ada diterangkan macam mana nak main..
So bolehlah explore ye kengkawan..
ohsem tau..



2 comments:

  1. oh mcm tu ya..ok nak mv try buat

    ReplyDelete
  2. rajin akak.
    btw rindu tak lama ain hilang ? hahahaha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..