Shoplinks.Asia

Friday, April 22, 2016

Cermin Mata Patah??

Assalamualaikum..
Hye kengkawan..
Biasalah bila ada anak yang tengah membesar..
Semuanya nak dibuat main..

Pagi 20.04.2016, dah siap-siap nak Pergi Kerja tapi cermin mata xde..
Bila tanya dengan my gegurl, katanya dalam kotak.. 
Buka-buka, tengok dah tertanggal.. Sedihnya..
Sha kalau x pakai spek memang x boleh drive.. 
Bahaya.. Sebab rabun jauh..
Xpelah petang nanti bawa gi kedai, sebab bila sha tengok skru dia tertanggal..

Mujurlah ada sicomel yang lama..
Spek nie x pakai sebab kecik dan power silaunya kurang.. 
Memang saja simpan dalam kereta..
In case yang macam nie terjadi..

Nak buat macam mana kan.. 
Sel-sel otak sedang berhubung.. 
Bilalah nak bawa untuk dibaiki..

 
Inilah sicomel yang masih berjasa..
Kecik dan power silau pun x berape..
Tapi bolehlah untuk dipakai..
Buat sementara.. dari langsung blur jer..

 
Inilah keadaanya..
Rupanya, si adik dok main spek mata Sha..
si kakak kononya nak amik dan simpan..
Tertarik kuat sampai batang tu tercabut..
Takut mak marah, kakak nyorokkan dalam kotak..
Alahai anak... 
Dua-dua kena marah..

8 comments:

  1. Salam jumaat..
    Singgah pagi...

    ReplyDelete
  2. hahaha.. comel je dedua tu....

    hati2 kak... bahaya jugak nak2 kalau silau tinggi

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang bahaya pun.. pening kepala nie.. nath bilalah nak ke kedai repair spek.. kikikiki..

      Delete
  3. spek mata yg iols pakai skrg ni ntah dah keberapa kut mayb yg ke10 hahaha
    tulah ada anak2 kecil dan sedang membesar dan kesilapan mak budak jg suka letak merata..abis anak2 main dan tersilap duduk atas spek pun ye hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah Kak El.. Bukan sha je.. Husband pun sama.. dah berape kali tukar.. terpijak lah.. terduduklah.. Anak2 main tu biasa dah.. Kikiki..

      Delete
  4. Hahahha. Comel betul duaberadik tu, takpa Mak marah sebab syg

    ReplyDelete
  5. hehehe.. kesian budak2 tu. dlu kecik mcm tu juga kalau takut kena marah sorokkan barang.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI