Madame Antoine - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Tuesday, April 12, 2016

Madame Antoine

Assalamualaikum..
Lama x sembang pasal Drama Korea kan..
Kali ini Sha nak cite pasal Drama Madame Antoine..
Episode 3 paling meruntun jiwa Sha sebab watak Utama iaitu Hye Rim terpaksa melepaskan anak perempuannya kepada bekas Suami dia..
Sangat2 sedih.. Tersentuh naluri perempuan dan keibuan Sha..
Hye Rim kehilangan satu2nya semangat yang dia ada..
Tapi perempuankan.. Bangkit dari kesedihan bukanlah satu masalah..

Kalau ikutkan, drama nie lebih kepada psiko-terapi dan tukang ramal..
Pertembungan dua kerja dalam satu tempat..
Seorang perempuan yang berjaya membuat ramalan dan menyelesaikan masalah,
bertemu seorang lelaki yang berkerjaya Pakar Psikologi..
Oleh kerana mereka berkongsi kafe, berlakulah kesilapan merawat pesakit..
Maka bermulalah pertandingan bagi menunjukkan kerjaya siapakah yang lebih bagus..

Masalah-masalah psikologi turut diulas dan dirawat dalam cerita ini..
Seronok sebenarnya melihat naskah-naskah yang berlainan dalam drama Korea..
Pada Sha seronok, lucu, sedih, marah dan geram ada dalam drama nie..
So cukup rasa dan emosi..
Nak tau best ke x? Kenalah tonton..

Sha suka watak Go Hye-rim yang dibawa oleh Han Ye-seul..
Perempuan yang nampak macam xtau apa2..
Tapi sebenarnya sangat cerdik.. Sukar ditipu..
Paling chomel bila dia cakap france dalam cuba menyakinkan pelanggan dia..
Kikikiki.. Serious, kelakar..


 

6 comments:

  1. kite pun dah tgk cerita ni. tgk sbb minat dgn pelakon pompuan tu sbb dia pernah berlakon birth of beauty. tp bg sy madam antoine ni cam hambar. masa mula2 best. dah lama2 mcm bosan. hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikikiki.. bila da tgh2 memang cam bosan sikit..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..