Tuesday, April 12, 2016

Madame Antoine (2016)

Assalamualaikum..
Lama x sembang pasal Drama Korea kan..
Kali ini Sha nak cite pasal Drama Madame Antoine..
Episode 3 paling meruntun jiwa Sha sebab watak Utama iaitu Hye Rim terpaksa melepaskan anak perempuannya kepada bekas Suami dia..
Sangat2 sedih.. Tersentuh naluri perempuan dan keibuan Sha..
Hye Rim kehilangan satu2nya semangat yang dia ada..
Tapi perempuankan.. Bangkit dari kesedihan bukanlah satu masalah..

Kalau ikutkan, drama nie lebih kepada psiko-terapi dan tukang ramal..
Pertembungan dua kerja dalam satu tempat..
Seorang perempuan yang berjaya membuat ramalan dan menyelesaikan masalah,
bertemu seorang lelaki yang berkerjaya Pakar Psikologi..
Oleh kerana mereka berkongsi kafe, berlakulah kesilapan merawat pesakit..
Maka bermulalah pertandingan bagi menunjukkan kerjaya siapakah yang lebih bagus..

Masalah-masalah psikologi turut diulas dan dirawat dalam cerita ini..
Seronok sebenarnya melihat naskah-naskah yang berlainan dalam drama Korea..
Pada Sha seronok, lucu, sedih, marah dan geram ada dalam drama nie..
So cukup rasa dan emosi..
Nak tau best ke x? Kenalah tonton..

Sha suka watak Go Hye-rim yang dibawa oleh Han Ye-seul..
Perempuan yang nampak macam xtau apa2..
Tapi sebenarnya sangat cerdik.. Sukar ditipu..
Paling chomel bila dia cakap france dalam cuba menyakinkan pelanggan dia..
Kikikiki.. Serious, kelakar..


 Drama: Madame Antoine
Country: South Korea
Episodes: 16
Aired: Jan 22, 2016 - Mar 12, 2016
Aired On: Friday, Saturday
Original Network: jTBC
Duration: 1 hr. 5 min.

6 comments:

  1. kite pun dah tgk cerita ni. tgk sbb minat dgn pelakon pompuan tu sbb dia pernah berlakon birth of beauty. tp bg sy madam antoine ni cam hambar. masa mula2 best. dah lama2 mcm bosan. hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikikiki.. bila da tgh2 memang cam bosan sikit..

      Delete
  2. NI NK KENA DOWNLOAD NI...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »