Kisah Seram Malam Jumaat #1 - #5 - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Thursday, April 21, 2016

Kisah Seram Malam Jumaat #1 - #5

Assalamualaikum..
Minat membaca??
Suka baca karya-karya seramlicious??
Punya hand phone Android..??
Download lah app Ilham Karangkraf..
Kenapa??
Boleh membaca online..

Apa kena mengena ngan tajuk entry nie??
Ada.. Kisah Seram Malam Jumaat nie ialah karya pendek yang dihasilkan secara bergilir-gilir oleh penulis seramlicious.. Setakat ini dah ada 4 cerita pendek.. Entry nie Sha buat sebagai penghargaan kepada penulis-penulis seramlicious yang sentiasa bersemangat memberikan cerita yang terbaik dan ohsem untuk tatapan pembaca..

Kalau nak ikuti detail mengenai Kisah Seram Malam Jumaat, boleh ke Blog BP Ohsem ye..
Setakat nie, semua cerita yang disiarkan punya kekuatan dan kehebatan yang tersendiri..

Senarai mereka yang terlibat dengan Kisah Seram Malam Jumaat..
Selamat mengikuti cerita pendek ini setiap Khamis malam Jumaat.. Jangan ketinggalan tau.. Penulis-penulis seramlicious nie punya kehebatan yang tersendiri.. Rugi kalau x baca..

Disebabkan cerita yang disiarkan ini cerita pendek, maka review Sha untuk setiap cerita juga akan pendek sahaja ye.. Kikikiki.. Jangan Marah.. Review nie ikhlas dari hati.. Kalau ada teguran tu, jadikan iktibar.. Mana yang baik kita ikut.. Yang x baik kita xyah gedik-gedik nak ikut.. Selamat membaca review Sha..

Alarm oleh Eqbal Mohaydeen
Alahai.. Yang nie kan.. Sabar jelah.. Dahlah memang selalu letak HP dekat dengan diri masa tidur.. Ish.. X baik tau Eqbal nie.. Lepas baca citer nie, seram tau dengar bunyi alarm HP.. Wargh!!! Menci la...

Nombor Ekor oleh Eqbal Mohaydeen
Gedik lagi nak main no Ekor.. Percaya pada orang yang salah.. Memang jadi mangsalah.. Punya banyak cara lain untuk jadi kaya, cara salah juga nak guna.. Pelikkan manusia nie.. Jadikan iktibar ye.. Jangan gedik-gedik nak buat gini.. Sepuk nanti..

Teksi oleh Salleh Kausari
Ok.. Nasib baiklah Sha dah x naik teksi.. Wakakaka.. Kalau x memang xtau lah, camne agaknya nak naik teksi balik.. Sebab tu orang tua-tua cakap jangan keluar waktu senja.. Ada sebabnya..

Kisah ke empat..
Kem Motivasi oleh Helmi Effendy
Pergh!! Memang meremang.. Cara serangan banshee tu, ganas giler.. Yang buat lagi ohsem bila tetiba muncul Citra dan Badruz dari novel Dari Alam Lain.. Memang mengancam..

Mancis oleh Sufi Abqari
Nantikan ketibaannya.. Malam ini, jangan lupa temujanji kita ye..

6 comments:

  1. suka baca karya zaifuzaham :)

    ReplyDelete
  2. Hehehe..seronok layan kan sis? kathy pun baca jgk.

    ReplyDelete
  3. oh dia blog ke ? igtkan buku. baru nak beli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia apps Ain.. Download dlm hp je..
      Cerita dia pendek-pendek je..

      Delete
  4. oiii seram baq hanggg huhu

    ReplyDelete
  5. ohhh ! boleh ea ?? okey nak pi donlod kat App Store

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..