Sunday, September 17, 2017

Garo: Makai no Hana (2014)

Assalamualaikum..
Hye semua.. 

Yeah!! TV2 tayang cerita Garo: Makai no Hana..
Memang ohsem..
Setiap hari jam 6.30 petang..
Kali ini anak kepada Kouga Saezima dan Kaoru Mitsuki yang dilatih oleh Silver Knight Zero selepas kehilangan ayah dan ibunya untuk menjadi Golden Knight..
Alahai.. Lama tak tengok cerita ini..
Maaflah ye.. Walaupun usia dah 30 tapi masih tengok cerita-cerita macam ini.. 

Untuk Garo : Makai no Hana ini watak yang jadi Garo ini nampak lebih friendly dan ohsem..
Sha suka karekter Garo itu.. Berkarisma.. 
Cara dia lawan.. Berjalan dengan kot putih yang sangat menarik.. 
Belum lagi tengok bila dia pakai perisai emas.. Pergh!!

Sahabat dia yang sama-sama dalam misi menentang horror ialah Mayuri dan Crow..
Makai Knight Crow ini pun ohsem.. Baju besi dia warna silver dan ada kepak..
Awal cerita nampak macam sangat angkuh dan sombong..
Tapi lama-lama makin okay dan friendly..
Disebabkan malas nak tunggu setiap hari dan kadang-kadang terlupa, Sha tengok online je.. Ada 25 episod macam itu.. 


7 comments:

  1. 30? Laa..muda lg la kak..haha..wahh..menarik cite tu

    ReplyDelete
  2. Sesekali melayan seronok juga sis.... hehe

    ReplyDelete
  3. Napa saya tak perasan movie nie..? Nak kena tengok nie, sebab nampak macam best jea... Sepp sikit, sebab akak sama dengan saya, suka tengok cerita2 camnie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best tau.. Akak memang minat movie nie.. Bersiri dan ada beberapa season..

      Delete
  4. Lama tak layan drama mcm ni...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »