Thursday, September 21, 2017

Kamen Rider Ghost (2015-2016)

Assalamualaikum..
Hye semua.

Sesekali lepaskan tekanan kerja dengan menonton cerita zaman sekolah dulu..
Kali ini Sha layan Kamen Rider Ghost..
Ada 50 episod tau..
Cerita yang ohsem..dan menarik..

Walaupun hanya sekadar fantasi tapi masih ada pengajaran..
Sha tengok dengan anak-anak..
Kebtulan, anak-anak pun suka kan..

Cerita ini Sha tengok zaman sekolah lagi..
Cumanya tak ingat siri yang mana..
Kalau ikutkan Kamen Rider ini banyak..

Kamen Rider Ghost ini kira macam spiritlah..
Dia kenal kumpul heroic eyecon kalau nak balik jadi manusia..
Dalam tempoh 99 hari kena cari 15 heroic eyecon..
Setiap episod hanya setengah jam sahaja..
Makhluk yang dia kena lawan ialah Gamma, spirit of other creature dan riders yang bernama Specter..

 Kamen Rider Ghost


1 comment:

  1. fv suami punya cerita loni pun layan lagi.. kamen rider apa tak ingat nama

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »