Saturday, August 17, 2019

Road To 1000 Books #1

Assalamualaikum..
Hye semua..

Dalam pada baca tak baca, tak sangka dah 902 buah buku.. Jauh lagi ni nak kejarkan 1000 buah buku tu.. Harapnya berjayalah untuk capai hasrat 1000 buah buku tu..

Pada Sha membaca ini macam mengembara.. Banyak tempat Sha boleh pergi hanya dengan membaca.. Terutama sekali luar negara.. Nak pergi secara realiti tu memang tak tahulah bila akan dapat.. Jadinya kita mengembara dulu dalam novel.. hehehe.. Ada rezeki baru kita pergi secara realiti.. Mengembara, berangan, beraksi, seram semuanya melalui novel..

Ada lagi 92 buah buku je nak jadi 1000.. Yeah!!

22 comments:

  1. wah insan hebat ini kerana banyak membawa...

    tahniah dan semoga berjaya

    ReplyDelete
  2. pergh terbaik kak Sha. Shu stop dah lama ni. rindu nak baca. huhu

    ReplyDelete
  3. tahniah!!..chaiyok..you can do it!!

    ReplyDelete
  4. slow sikit activiti membaca saya sekarang, tak tahu sampai target ke tak tahun ni.

    byk masa lagi nak habiskan 92 buku tu, insyallah mesti boleh..
    gudluck kak sha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah.. pasti sampai punya target Tiara..
      tq..

      Delete
    2. harapnya nak dekat akhir tahun boleh habiskan juga buku atas rak dah lama sgt peram ni..hehe

      Delete
  5. wah caiyok kak!!kalau saya...10 buku pon belum tentu capai..dulu zaman skola rajinlah baca buku..ngeh3

    ReplyDelete
  6. wah caiyok kak!!kalau saya...10 buku pon belum tentu capai..dulu zaman skola rajinlah baca buku..ngeh3

    ReplyDelete
  7. ohemgi Kak Sha !! u can do it camon camon !

    ReplyDelete
  8. Wah, banyak dah buku yang Kak Sha baca. Btw app kat atas tu app apa ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aplikasi Goodreads.. Apps ini untuk track bacaan kita, bagi review dan bintang pada buku yang kita dah baca..

      Delete
  9. boleh tu capai 1000...sedar tak sedar dah smpi 999 nnt chaiyok!

    ReplyDelete
  10. wow!!!
    thorbaeekk sha.
    aida ni 5 pun x sampai :) ha ha ha ha...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »