Friday, August 2, 2019

2019 Reading Challenge #7

Assalamualaikum..
Hye semua..

Selamat pagi.. Hari ini dah hari kedua dalam bulan Ogos.. Sekejap je dah tinggal lagi berapa bulan sebelum 2019 berakhir.. Bulan ini tak berapa semangat nak membaca.. Sha berjaya baca 11 buah buku sahaja.. Nampak gayanya, jenuh nak pecut bagi cukup cabaran membaca Sha untuk tahun ini.. Sampai penghujung Julai ini, Sha berjaya baca 149 buah buku dari sasaran 230 buah buku.. Tak tahulah, misi akan berjaya ke tak.. hehehe.. Antara buku yang berjaya Sha baca ialah:-

8 comments:

  1. wahhh banyak tu, kita ni nk abiskan 1 buku sehari pun payah... time keje mmg payah bila balik umah lagi lah ikut mood kadang hrpkan sabt ahad je hehehe

    ReplyDelete
  2. Haaaa..ada gak masa membaca..akak membaca dalam MRT je hari- hari itupun tak habis sebuah novel..hahaha..kat rumah kalau dah balik kerja tu mentido jer la..then hujung minggu banyak plak agenda lain

    ReplyDelete
  3. Banyaknya target..hebat hebat.
    Saya target utk 2019 cuma 15 buku je, itu pun baru baca 4.
    Hati ni meronta-ronta nak main candy crush je slalu hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak... mcm sm je perangai sy ni😆😆

      Delete
  4. Mesti boleh sampai target. You can do it,Kak Sha💪.

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah banyak juga dah tu 11 buah buka Sha baca..

    ReplyDelete
  6. fuhhh power! Kaksha baca 11, saya mampu baca 1 je itupun dah meroyan cerita dia tak best haha

    ReplyDelete
  7. haish...bila nak bersemangat macam kak sha ni!hahahaha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »