Thursday, August 29, 2019

Drama Korea | 6 Persons Room (2014)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama pendek lakonan Sung Hoon ini sangat menarik.. Memang Sha tak sangka dengan penamat dia.. Sangat mengejutkan.. Sha tengok dekat Youtube.. Boleh klik SINI.. Kalau ikutkan drama ini 5 episod dan setiap episod lebih kurang 16 minit je.. Tapi dekat Youtube ini dia dah rangkumkan jadi 1 episod.. 

Drama ini sangat menarik.. Kalau tengokkan memang tak sangka.. Pendek je tapi tepat ke hati.. Bayangkan hanya kerana nak nampak kemas dan handsome, kecederaan berlaku dengan parah.. Bukan main-main bile melibatkan keselamatan di tempat kerja.. Ini mesej yang cuba disampaikan oleh drama ini.. Keselamatan.. 

Country: South Korea
Episodes: 5
Aired: Dec 31, 2014
Network: Naver TV Cast
Duration: 16 min.
Sinopsis: After the dramatic-looking accident, Min Soo goes to the 6-person hospital room. He wakes up surrounded by women themselves. We will learn about their stories, to the accompaniment of humor and mystery.

11 comments:

  1. wah bagus nie ada..

    ada masa untuk melayan movie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Santai santaikan diri sambil menunngu anak keluar sekolah.. ☺️☺️

      Delete
  2. Ni yang buat nak menonton ni. Terus saya klik link cerita tu. Haha.

    ReplyDelete
  3. menarik nih... boleh try tengok nnti

    ReplyDelete
  4. menarik gak..kalau kt youtube, senang nk layan..

    ReplyDelete
  5. terus tgok okay hahha sbb 16 minit

    ReplyDelete
  6. maksudnya keselamatan bekerja @ hospital ke?

    ReplyDelete
  7. Ini kira web series ke? Jalan cerita macam memancing minat je 😊

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »