Shoplinks.Asia

Thursday, March 2, 2017

Goodreads & Giveaway

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha memang suka akaun Goodreads..
Malah Sha mencadangkan sesiapa yang suka dan minat membaca untuk ada akaun Goodreads ini..
Kenapa?? Sebab akaun Goodreads ini membantu kita untuk 'keep track' apa yang kita baca.
'Keep track' kat sini ialah:-
Buku apa kita nak baca.
Buku apa kita tengah baca.
Buku apa yang kita dah baca.
Buku apa yang boleh dicadangkan untuk kita baca berdasarkan genre yang kita minat..

Kemudian.. Dengan akaun Goodreads ini juga, kita boleh bagi bintang dan juga review mengenai buku yang kita baca..
Bila kita bagi review dan bintang, kita juga membantu pembaca lain memilih novel untuk dibaca..

Review dan bintang ini juga membantu kita mencari buku apa yang kita nak baca..
Yang paling best dan Sha suka ialah menambah buku ke akaun Goodreads..
Memang ada sesetengah buku yang kita baca tidak ada dalam Goodreads ini so disinilah kita boleh menjadi librian..
Yang penting kita ada buku dan maklumat buku..
Sha dah menambah banyak juga buku ke dalam Goodreads..
Selalunya buku-buku Berbahasa Melayu..

 Paparan Goodreads di Komputer..

 
Rak buku kita..
Bilanagan yang dah dibaca..
Tengah baca..
Yang kita berminat nak baca..

 
Paparan mengenai buku yang kita berminat nak baca..

 
Paparan mengenai buku yang kita tengah baca..

 
 Buku yang kita dah baca dan review serta bagi bintang..

Inilah buku yang dicadangkan pada Sha sebab Sha suka membaca novel Seronok..
Cadangan buku ini akan diberikan pada kita berdasarkan buku yang kita dah baca ataupun genre yang kita suka..

Kerana Sha suka sangat dengan akaun Goodreads ini, Sha ingat nak buat Giveaway tapi syarat utama dia mesti ada akaun Goodreads..
Agak-agak ada tak yang nak joint??
Hadiah dia dah tentulah Novel dalam koleksi Sha..
Kalau respon ok untuk entry ini, maka Sha akan buat Giveaway ini dalam masa terdekat..

18 comments:

  1. OK MV join..MV baru baca satu tahun ni...ada banyak lagi nak kena capai

    ReplyDelete
  2. Mestilah berminat kak! Hehe

    Saya pun suka jgak update kat goodreads ni. Tambah2 reading challenge. Semangat nak update stp kali habis baca buku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah!! Dua undi diterima..
      Akak dah add fatihah dekat blog akak follow tau..

      Delete
  3. Wah Ana ketinggalan takde akaun goodreads tu. Huhu. Semoga berjaya dengan GA akan dtg. Mesti ramai yang berminat tu. 😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ana minat membaca kan.. buatlah akaun Goodreads nie.. nanti boleh joint GA Sha..

      Delete
  4. nakkk sarah dh lama ada akaun goodreads :)

    ReplyDelete
  5. Saya belum ada akaun lagi, nanti boleh buat satu.... boleh cuba jadi pembaca... jarang saya baca buku sebenarnya... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom buat satu En. Azlan.. nanti boleh joint GA..

      Delete
  6. Lea dah buat akaun ni tapi tak aktif.. Ekekeke.. Teruk betul..

    ReplyDelete
  7. Waaaa mek sronok klau kak sha nk buat GA ! Tapi akaun tu tk dftr lg :)

    ReplyDelete
  8. wahh rajinnya kak shaaaa. busyra belum ada akaun ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jomlah buat Busyra.. nanti boleh joint GA kak Sha..

      Delete
    2. Jomlah buat Busyra.. nanti boleh joint GA kak Sha..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI