The Sunshine Blog Award : ciklapunyabelog - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Thursday, March 16, 2017

The Sunshine Blog Award : ciklapunyabelog

Assalamualaikum..
Hye semua..

Firstly, Sha nak ucap terima kasih dekat Cikla sebab tag Sha untuk The Sunshine Blog Award ini..
Disini Sha jawab sebaik mungkin ye soalan-soalan cikla tu..

The Sunshine Blog Award is given to “bloggers who positively and creatively inspire others in the blogosphere“.

Antara rules untuk peserta yang nak menyertainya adalah seperti berikut. 
  1. Thank the person(s) who nominated you in a blog post and link back to their blog. 
  2. Answer the 11 questions sent by the person who nominated you. 
  3. Nominate 11 new blogs to receive the award and write them 11 new questions. 
  4. List the rules and display the Sunshine Blogger Award logo on your post and/or on your blog.
So, inilah 11 soalan dari blogger Cikla..
jom tengok jawapan Sha dekat bawah ye..
Jawapannya:
  1. Ringkasnya Sha ini seorang yang sangat unpredictable.. Nama timangan pula Sha, Ida, Shida, Kakdah dan Joyah (Ini masa zaman belajar dulu.. Hahaha)..
  2.  3 June 2011 dan sebab utama kononya nak ceritakan perkembangan Amani tapi akhirnya macam-macam ada.. Pastu baru terfikir nak kongsikan buku-buku yang Sha baca.. Semoga menjadi rujukan pada semua..
  3. Minum air masak.. Sapu krim organik nak bagi lena.. (Baru sebulan je buat cengginie..)
  4. Ala.. yang nie rahsia ye.. Hahaha.. Maaflah..
  5. Nenas.. Nanti lidah gatal.. Makanan masam-masam dan juga yang pedas ya amat.. Nanti Sha akan kena sakit perut ya amat sangat sampai muntah-muntah dan tak boleh makan..
  6. Bila dapat job review.. Penulis buku singgah dan komen di entry.. menang hadiah giveaway dan segmen..
  7. Hadiah giveaway tak sampai-sampai.. Hahaha
  8. Rakan-rakan blogger.. Merapatkan lagi ukhwah..
  9. Wallet, tisu, wet tisu, makanan ringan dan novel.
  10. Polis rasanyalah..
  11. Hurm.. Menjadi blog yang selalu dapat job review novel, buku ilmiah dan apa sahaja bahan bacaan yang ada di Malaysia.. :)
Yeah!!! Sukses.. Terima kasih Cikla..
Harap berpuas hati dengan jawapan Sha..
http://ciklapunyabelog.blogspot.my/
Jangan lupa gi blog Cikla ye kengkawan..
klik je banner kat atas nie..

10 comments:

  1. Comelnye nama Joyah tu Sha =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama paling unik Sha pernah dapat.. hehehe

      Delete
  2. Joyah..? Napa jauh benar nama akak tue.? hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab karakter akak masa tu.. ala2 tomboy dan tak berkawan dengan perempuan.. pastu asyik pakai sport shoes dengan kemeja besar..

      Delete
  3. Hahahaah hadiah GA yg tak sampai tu lawak pula baca. Apa benda lah dah janji nak bagi hadiah tapi tak sampai2 hmmm.

    ReplyDelete
  4. jawapan no 1 tu buat sy teringat zaman study �� kami serumah ada nama glamour. bedah, peye, joyah, jenab

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama panggilan kawan2.. tapi kalau jenis tak sporting, boleh jadi gaduh..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..