Shoplinks.Asia

Friday, March 10, 2017

Tutorial Goodreads : Read

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kali ini Sha nak share untuk "Read" pula..
Teruja tau buat Tutorial untuk Goodreads ini..
Adoilah Sha.. Syok sendiri ko nie.. hehehe..

Jom jelah layan Tutorial dari Sha nie ek..
Kalau sudi jangan lupa add Sha..
Goodreads : Shahida Dzulkafli

 
 Klik dekat perkataan "Update Progress"

Nanti dia keluar satu box.. Klik dekat perkataan "I'm Finished!"
Nanti lepas klik "I'm Finished"
Page seperti gambar dia atas akan keluar..
Bolehlah masukkan review mengenai buku tu..
Bagi bintang.. Check balik tarikh tu.. Betul ke tak..
Kemudian Klik button "Save"..

 
Lepas klik button "Save" tu, paparan seperti gambar diatas akan keluar..
Kalau link dekat FB nanti dia keluar macam gambar kat bawah nie..
 

Okay.. Sekian tutorial dari Sha..
Semoga membantu anda semua..
Buhbye.. Jumpa di entry lain..
Semoga hari ini membawa berjuta-juta kebahagiaan buat anda semua..

8 comments:

  1. Tak boleh skip ke kalau novel tu tak best? hihi...Tekan finish je terus kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh je.. Kadang Sha buat camtu r.. hehehe..

      Delete
  2. Rajinnya akak baca buku dan update dalam goodreads.. Hmmm bila agaknya 'masa' akan bersama dengan saya..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak memang suka guna Goodreads nie.. boleh keep track buku yang dah baca.. sebab kadang-kadang tak berapa nak ingat tajuk..

      Delete
  3. hehe mellya guna kejap je pastu tak reti terus tak buka dah goodreads hihihi
    sis ditag harap sudi
    http://mellyacrayola.blogspot.my/2017/03/sunshine-blogger-award-anum-abdullah.html

    ReplyDelete
  4. Rajin Sha update di Goodreads 😄.
    Bagus juga, nanti LZ cuba 👍

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI