Hari Sukan Imani - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, March 13, 2017

Hari Sukan Imani

Assalammualaikum..
Hye semua..

Jumaat (10.03.2017) Sekolah Imani buat hari sukan..
Tapi Sha tak boleh nak joint..
Sebab pagi tu kena hantar surat jemputan ke Sekolah-sekolah untuk Program Jom Baca..
Memang lambatlah baru Sha joint Imani kat padang..
Sha minta ayah dia teman..
Pagi tu dia pergi sekolah dalam keadaan cerialah..
Ingatkan semuanya okay..

Bila sampai je kat padang, encik suami cakap dia meragam..
Alahai Imani.. Sabar jelah..
Tak nak berenggang dengan encik suami..
Maybe dia tak biasa agaknya..
Memang nampak dia marah sebab Sha tak ada...
Dia tanya kenapa tak datang tadi..
Hahaha.. jenuhlah memujuk dia..
Ambik gambar dia.. puji dia.. Alahai anak dara sorang nie..

Menang dapat hadiah..
Kemain lagi posing bila cakap nak amik gambar dia..

Memula tak nak gi..
Sha pujuk pastu cikgu pimpin tangan baru dia okay..
Rumah kuning juara keseluruhan..
Suka dia bila bergambar..

Keceriaan di pagi hari..
sebelum nampak ayah dan tengok mak tak ada..

Kena pimpin baru berjaya menghabiskan aktiviti..
Alahai Imani.. Manjanya dia..

11 comments:

  1. Sweetnya Imani...
    Playschool anak mrs pip pun nak buat hari sukan, tapi lagi next few weeks..
    Congrats Imani, menang dapat hadiah...
    Semoga selalu happy...

    ReplyDelete
  2. Comel je Imani posing dengan hadiah tuu. Biasalaa tu kak, anak dara manja lebih sikit kot. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. yg nie memang manja lebih, ana..

      Delete
  3. Besarnya bunga kat telinga tu... hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bunga yang melambangkan keceriaan.. hehehe

      Delete
  4. Waalaikumsalam. Hai awak.

    Comelnya Imani. Dapat hadiah pula tu.. Semoga jadi anak yang baik k Imani. Nanti bila besar tengok2 la entri... boleh cerita dekat cucu2 nanti. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Awak..
      Terima kasih singgah blog saya..
      Hahaha.. Insya Allah semoga entry dalam blog nie boleh menjadi kenangan anak2..

      Delete
  5. imani comel oh. eee geram tengok hehe. seronok dia dapat hadiah!

    ReplyDelete
  6. alahai imani..anak2 mmg mesti nak mak..sama mcm anak2 MV..babah nda dtg sekolah pun nda apa..jangan mama nda dtg..boleh jadi isu...hihi

    ReplyDelete
  7. x sabar plak tunggu hari sukan izzat :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..