Shoplinks.Asia

Shoplinks.Asia


Simple Hijab

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Saturday, March 25, 2017

Jenjalan ke Terengganu - Day 3

Assalammualaikum..
Hye semua..

Hari last, bawa anak-anak gi mandi laut..
Mandi dekat Pantai Teluk Ketapang..
Kat sini je air tenang.. Sebab ada benteng batu..
Kalau tak memang tak boleh nak mandi.
Air dia berombak besar tau..

Asyik bawa tengok laut je..
Amani pun bertanya bila nak mandi laut..
Kami amik masa dalam sejam lebih untuk bebudak mandi laut..
Lepas breakfast terus gerak ke Pantai ini..
Dekat sikit dengan Homestay..
So, takdelah amik masa sangat..
Memang seronoklah mereka berendam..

Lepas dah berendam..
Balik.. mandikan mereka..
Kami pun pack barang..
Siap-siap.. amik gambar dekat Homestay..
Terus gerak balik.. Banyak lagi persinggahan sebelum balik..

Pesinggahan pertama dah tentulah beli keropok lekor frozen..
Kami beli dekat Tok Beng.. Memang keropok nie feveret Sha..
Sebab ada cheese dalam dia.. Ohsem ok..
Singgah juga dekat Keropok Lekor Kelulut, tapi tak belipun..
Orang punyalah ramai.. Malas nak beratur.. Hehehe..

Kemudian terus gerak pergi Gong Balai..
Mahu makan Roti tempayan kari kambing..
Teringa-ingat tau..

Lepas makan terus keluar highway LPT.. Sebab nak cepat..
Ada persinggahan terakhir iaitu My Mama Nasi Kukus..
Kali ini nak tapau je.. MIL Suka sangat Nasi Kukus nie..

Lepas tapau terus gerak balik.. singgah sekejap dekat genting sempah isi minyak..
Masuk batang kali.. terus gerak sampai rumah..
Alhamdulillah selamat sampai jam 11.00malam..

Bergambar depan homestay..
Semua pakai baju baru.. Baju Terengganu..

 
Breakfast dulu sebelum gi mandi..
 
 
Mandi manda mereka..
Tempat mandi nie dekat Uptown Dapur Patah..
Tempat makan menggunakan kontena..
Buka sebelah malam je..
 
 
Nampak tak benting batu tu..
Barulah ombak tak kuat..

Alhamdulillah.. selesai sudah perancangan pertama untuk tahun 2017..
Semoga perancangan seterusnya dipermudahkan..

4 comments:

  1. bestnya! lama sangat dah tak mandi laut. semoga selamat pulang ye kak sha :*

    ReplyDelete
  2. Beli keropok lebih sikit kak boleh pos dekat saya hahaha.
    Memang best lepak pantai ramai2 dengan keluarga kan :')
    haih dah lama tak berjalan ni.

    ReplyDelete
  3. Seronok amani dan imani ye dapat mandi laut. Syafi baru pijak pasir laut je dah menangis kegelian. Apa lagi air laut. Huhu

    ReplyDelete
  4. seronoknya imani dan amani mandi pantai

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Chit Chat

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI