Jalan-jalan Cari Makan #Day2 - Terengganu - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Thursday, March 23, 2017

Jalan-jalan Cari Makan #Day2 - Terengganu

Assalammualaikum..
Hye semua..

Pagi-pagi keluar dari homestay gi cari breakfast..
Dah makan baru boleh berjalan-jalan di Pasar Payang..
Banyak yang nak dicari dan dibeli.. Hehehe..

Sha beli T-shirt sedondon untuk anak-anak sha dan suami..
Untuk Sha takde sebab baju dia cutting kecik..
Sha cari T-shirt muslimah yang warnanya seakan sama je..
Baju je RM90.. Buat kenang-kenangan dari Terengganu..
Kena pandai cari dan tawar menawar tau..

Selain T-shirt, Sha beli keropok keping juga..
Better beli dekat Pasar Payang, murah sikit..
Pada Sha lah..
Selain itu, sempatlah beli tapai, buah salak jeruk, Kismis, durian dan kudap-kudap..
Total lost dekat Pasar Payang je RM162..

Durian RM20.00

Kismis ni Sha beli sekilo..
RM30.00

Tapai pulut.. 3 tangkai daun RM5..
Ada lebih kurang 15 daun..

Buah salak RM5 sepeket..

Mangga asam boi nie sebekas RM5

Keropok ikan tamban nie sepeket 1/2 kilo RM11
Sha beli dua peket..

Yang jenis panjang-panjang nie RM5 sepeket..
Sha beli dua peket juga..

6 comments:

  1. Kak ana ingat lagi pi Ganu dulu, puas cari kedai mamak nak makan roti canai tak jumpo hihi, pasar payang memang heaven sangat kan nak beli makanan ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasar payang memang heaven.. kalau bab makan..
      Kalau nak cari baju.. adoilah.. terseksa rasanya.. hehehe

      Delete
  2. Mangga Asam boi tu..mesti sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap.. Masa Sha beli nie, dia baru buat..

      Delete
  3. mmg tingin nak pi ganu..jln2 n sopin keropok
    tp ntahlah x sampai2 lagi..insyallah

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..