In The Heart Of The Sea - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Tuesday, January 19, 2016

In The Heart Of The Sea

Assalamualaikum...
Jom nonton wayang...
Baru ini Sha tengok filem In The Heart Of The Sea..

Ohsem sangat sebab filem ini menceritakan kisah pemburuan ikan paus..
Pelakon yang ohsem adalah
  1. Chris Hemsworth sebagai Owen Chase, the First Mate 
  2. Benjamin Walker sebagai Captain George Pollard, Jr.
  3. Cillian Murphy sebagai Matthew Joy, the Second Mate
  4. Tom Holland sebagai Thomas Nickerson (muda), the cabin boy
Walaupun cite ni agak boring pada sesetengah bahagian tapi secara keseluruhan cerita ini memang memberikan kita pengajaran.. Kita boleh tengok macam mana mereka survive selepas diserang Paus Putih (The sperm whale) yang besar. Hanyut ditengah lautan tanpa makanan dan terpaksa makan kawan mereka sendiri.. Pergh!! Memang sangat-sangat ohsem.. Sha suka masa aksi paus putih tu serang kapal mereka.. memang nampak seolah-olah paus putih tu seperti mempunyai fikiran. Paus putih tu berusaha melindungi kawanan paus di kawasan itu...

Kalau tengok badan paus putih tuh memang banyak kesan cedera diserang manusia..
Sedih owh...Kalau tengok kat Poster dia ada tulis filem ini adalah kisah benar yang menyebabkan buku Moby-Dick ditulis..

Part yang nie memang ohsem..
Paus tu serang bot pemburuan diorang sebelum serang kapal diorang..

2 comments:

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..