Tuesday, January 19, 2016

Pokok Mulberry di Kebun KOPSAS

Assalamualaikum...
Sebelum ini Sha pernah share pasal Pokok Mulberry ini seperti di artikel
1. Mulberry
2. Pokok Mulberry
3. Pokok Mulberry
4. Khasiat Mulberry

Kali ini Sha nak sharekan Pokok mulberry yang ada di kebun KOPSAS.
Sebelum ini buahnya biasa-biasa je.
Kali ini hasil yang dikeluarkan sungguh luar biasa..
Besar-besar buahnya..
Banyak pula tu..
Memang geram menengokkannya...
X caya.. Tengoklah gambar dibawah ini..


 Pokoknya..
Bila kita nak dia berbuah lagi, batang tu kita kena cantas..
Barulah dia merimbum dan mengeluarkan buah lagi..


 Buah Mulberry yang sedang memerah dan masih hijau..

 Berdekatan dengan buah nie ada sarang kerengga...
So tengok jelah..

Hasil yang saya kutip..
Yang ini rasa dia masam manis..
Kalau nak yang manis kena tunggu dia berwarna hitam..
Yang tu memang sedap..

4 comments:

  1. kalau dapat Tanam kat area umah ni best gak!

    ReplyDelete
  2. terkeliur pulak..haritu tengok pokok mulberi ni tepi jalan besar pokoknya..buah pulak banyak..tapi segan nak petik..hehehe

    ReplyDelete
  3. boleh buat jem ke buah ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »