Wednesday, December 11, 2019

Cashback Touch 'n Go e Wallet

Assalamualaikum..
Hye semua..

Ini peristiwa hari Jumaat (06.12.2019) yang lalu.. Sha ke TF beli barang rumah lepas balik kerja.. Sebabnya kalau dah masuk rumah, nak keluar semula macam tak berapa rajin.. hehehe.. Lepas pilih-pilih barang yang ada dalam senarai teruslah membuat pembayaran.. Masa tengah susun barang dekat kaunter bayaran tu, Sha ternampak sticker macam kat bawah ini, terus macam teruja.. Eh banyak tu cashback yang dia bagi balik.. Tapi masa tu dalam ewallet ada RM31 camtu.. Terus cakap dekat encik suami.. Encik suami cakap, top up lah, dalam akaun bank dia ada duit.. Teruslah Sha tambah.. Mudah je nak bayar.. Cakap je dengan cashier tu kita nak bayar guna eWallet Touch 'n Go, nanti dia suruh buka aps Touch 'n Go tu dan klik dekat pay.. Keluarlah barkod, scan lepas tu Touch 'n Go hantar no pin, kita masukkan barulah bayaran diproses..


Bukti pembayaran dan cashback yang Sha terima.. Kalau ikutkan dapat dua kali.. Satu lepas bayar dapat RM15, kemudian pada 9.12.2019 dapat lagi RM6..

Bila buka apps tu ada perkataan Pay, tekan nanti keluar barkod.. Scan dekat cashier dan tunggu pin.. Bila dah masukkan no pin baru bayaran di proses..

7 comments:

  1. senang pakai e-wallet ni dapat cashback lg, sgt berbaloi :)

    ReplyDelete
  2. Senang zaman sekarang ni tak payah pakai cash. Tapi tulah e wallet banyak bebenor

    ReplyDelete
  3. sangat berbaloi guna e-wallet ni rupanya. belum pernah guna lagi kak Sha

    ReplyDelete
  4. Belum daftar lagi e wallet...naknkena ada juga gayanya ni

    ReplyDelete
  5. Itulah yang bestnya guna e-wallet ni dapat cashback hehehee..

    ReplyDelete
  6. smlm ammi gi DIY pun dapat RM5 cash back. itu utk pembelian RM30 dlm 1 resit

    ReplyDelete
  7. Ada tgk juga mcm2 promo.. Yg cash back blum try lg

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »