Friday, December 6, 2019

Menonton Buat Kali Kedua

Assalamualaikum..
Hye semua..

Entah apa yang merasuk encik suami entah.. Buat pertama kalinya kami menonton wayang cerita yang sama dua kali.. Hari Ahad (01.12.2019) tu encik suami suruh tengok tayangan Ejen Ali di TGV Rawang dan tempah tiket terus untuk hari Rabu.. Kebetulan dapat satu tiket budak percuma.. Makanya petang Rabu, encik suami ambil anak dari rumah pengasuh dan Sha pula memasak di rumah..

Menu kami hari Rabu tu nasi goreng cina je.. Cepat dan mudah.. Sayur pula Sha makan ulam daun tujuh duri.. Lepas solat maghrib baru gerak ke Rawang.. 

Tayangannya jam 9.45 malam.. Sempatlah kami sampai dalam pukul 9 mala.. hehehe.. Tak ada nak rushing ke apa.. Cuma parkinglah penuh.. Musim cuti sekolahkan.. Ramai mak ayah yang ambil kesempatan bawa anak-anak jalan dan tengok wayang.. Tambah harga tiket murah hari Rabu..

Harga tiket RM9 sahaja.. Bayar untuk 3 orang, satu lagi Sha tebus movie money.. Jimat.. Jimat.. hehehe.. Guna aplikasi TGV dan daftar jadi ahli Movie Club..

11 comments:

  1. wah bestnya dah kali kedua. kami kali pertama pun belum lagi. haha

    ReplyDelete
  2. best sangat lah tu sampai repeat 2 kali tuh... bukan anak2 yang minta repeat hehehe

    ReplyDelete
  3. ooo ni laa antara penyumbang kutipan tertggi filem EA ya ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. ala.. dua kali je tengok.. kalau dekat, 3,4 kali rasanya.. kikiki..

      Delete
  4. Cikbunga baru bercadang nak pi 🌹🌹

    ReplyDelete
  5. X aci ni. Saya sekali pun x tengok lagi. Haish

    ReplyDelete
  6. amboi..kalau kali kedua ulang tengok memang best sangat la tu..haha

    ReplyDelete
  7. Ramai yang cakap best cerita Ejen Ali sampai menangis tengok.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »