Friday, January 24, 2020

Filem Jepun | OOO, Den-O, All Riders: Let's Go Kamen Riders (2011)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Tak pastilah korang tengok ke tak tapi siri ini dah lama.. Dari zaman Sha sekolah dulu ada dah.. Cuma dia berevolusi ikut tahun.. Makin lama makin canggihlah costume dan juga heronya.. Hehehe.. Yang ini movie stand alone.. Boleh je tengok kalau tak tengok siri dia.. Selalunya dalam filem ini akan ada gabungan dengan beberapa Kamen Rider lain..

Kali ini gabungan Kamen Rider OOO dan Kamen Rider Den-O.. Semuanya bermula bila OOO berlawan dengan makhluk Imagin, mush tradisi Den-O.. Bila Den-O muncul Imagin masuk dalam badan seorang budak lelaki.. Maka Den-O dan OOO mengembara ke masa silam untuk membunuh Imagin tersebut.. Malangnya Ankh dah buat kacau menyebabkan masa hadapan berubah.. Bermulalah misi mereka membetulkan semula masa silam..

Kalaulah ada train masa tu, untungnyalah.. Patah balik ke zaman silam, betulkan kesalahan dan teruskan kehidupan.. hahaha.. Sila jangan ikut ye.. Ini imaginasi je.. 

Movie: OOO, Den-O, All Riders: Let's Go Kamen Riders
Country: Japan
Release Date: Apr 1, 2011
Duration: 1 hr. 30 min.
In April 1, 2011, Kamen Rider OOO finds himself battle three Mole Imagin, unaware they are Imagin until Ankh arrives to confirm that the monsters are not Yummies. The three Imagin see a boy and jump into him to escape into time before the DenLiner suddenly appears. 

4 comments:

  1. dulu2 cerita ni lah jadi kegemaran. cerita hero2. lepas tu berangan jadi hero..hehehhe

    ReplyDelete
  2. pernah tengok iklan je..tapi tk tgk..hehehe

    ReplyDelete
  3. oh my god this is one of my most favourite series.
    sampi hari ni layan lagi series baru ehehehe. Imma big fan of kamen rider.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »