Saturday, January 25, 2020

Random Photo #2 2020

Assalamualaikum..
Hye semua..

Random photo bersiaran lagi untuk sesi 2020.. Hehehe.. Kali ini Sha kongsikan gambar-gambar yang bertebaran dalam memori telefon sebelum di buang dari simpanan.. Hehehe.. 

Akhirnya beli juga sepasang kasut jogging di Al-Ikhsan.. Sebelum ini Sha pakai kasut kerja je untuk aktiviti sukan dan jalan kaki.. Walaupun dah lama berniat nak beli tapi kekangan kewangan selalu menghadkan pembelian Sha sampailah satu hari encik suami kata beli jelah.. Nanti kalau tangguh sampai bila pun tak beli.. Tu yang Sha beli juga..

Pemandangan pagi Ahad masa buat aktiviti jalan kaki dan jogging.. Berkabus walaupun dah nak fekat pukul 8 pagi..

Ini maggi Saji Mi Goreng Asli, Sha goreng bersama telur dan cili hijau.. sedap juga bila buat versi tumis macam ini.. Versi plain boleh baca Saji Mi Goreng Asli.. Kalau tambah banyak lagi bahan pun sedap juga.. Nak lagi pedas, tambah cili padi.. hehehe..

Sawi Kailan yang Sha tanam sebelum ini dah selamat Sha tuai dan tumis.. Sedap dan manis bila sayur tu kita tanam sendiri.. Lagipun tak pakai penyembur racun pun kan.. Memang bestlah.. Nanti nak tanam lagi..

Peneman setia mak bila buat aktiviti jalan kaki dan senam pagi.. TQ kakak Amani..

Hasil tanaman jagung kami.. Benih kedai ECO je ini.. Jagungnya pada dan manis.. Memang puas hatilah.. Hehehe.. Tapi sebab tanah tak berbaja dan encik suami agak sibuk, ada yang tak berapa menjadi sangat.. Bolehlah.. Buat percubaan kan.. Akan diusahakan lagi lepas ini..

2 comments:

  1. padu dan manis.. sedapp jagong tu makk kanns.. :p

    ReplyDelete
  2. wahh kak menarik yang benih kedai Eco tu..
    jadi cantik jagung tu.. betul part tanam sendiri xdak pesticide tu best..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »