Monday, January 27, 2020

Drama China | Wu Xin: The Monster Killer (2015)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama ini 20 episod je tapi ada 3 seasons.. Yang sha tengok ini S1.. Sha tengok dekat https://www6.dramanice.movie/ .. Cerita yang menarik dan kelakar.. Wu Xin ini makhluk undead yang boleh hidup walaupun badannya dah dikerat-kerat.. Tak mati dan tak ada jantung.. Tak bernafas tapi boleh bercinta.. kikiki.. Setiap 100 tahun Wu Xin ini akan tertido dan bila dia jaga dia tak akan ingat apa yang berlaku sebelum ini.. Kekal muda dan tak tua.. Darah dia power dan dia boleh halau hantu dan makhluk jahat lain.. Disebabkan kelebihan dia tu, Wu Xin menyamar sebagai sami untuk cari makan.. Jumpa pula awek comel bernama Yue Ya yang lari dari perkahwinan paksa.. Bila Yue Ya hulurkan bun roti yang dah tinggal separuh, Wu Xin terus ikut Yue Ya.. Dalam pada berusaha nak cari duit, terjumpa pula Komander Gu Xuan Wu yang ada masalah gangguan hantu di rumahnya.. Masa menolong Komander Gu Xuan Wu ini, wu Xin dengan tak sengaja telah terlepaskan perempuan jahat bernama Yue Qi Luo.. Hubungan mereka berempat ini saling berkait rapat sampailah ke episod akhir.. Memang menarik dan enjoyable bila menonton drama ini..

Malangnya season 2 tak ada sub english.. Kena tunggulah.. season 3 baru nak start tahun ini.. seronok nak tengok season seterusnya sebab masih menggunakan hero yang sama..

Drama: Wu Xin: The Monster Killer
Also Known As: Wu Xin Fa Shi
Directors: Lin Yu Fen, Danny Ko
Screenwriters: Fang Qiang Qiang, Li Nan, Xiao Zhi Yao
Genres: Adventure, Historical, Mystery, Romance, Wuxia, Drama, Supernatural
Country: China
Episodes: 20
Aired: Jul 6, 2015 - Sep 7, 2015
Aired On: Monday, Sunday
Original Network: Sohu TV
Duration: 45 min.
After a long slumber, Wu Xin wakes up during China's new Republic era. He is a wandering immortal who lives a hungry and penniless life. He has no recollection of how long he has lived or how he came to be, but he has powers where he can sense the presence and communicate with spirits good and evil that still roam the living world. He pretends to be a monk to make a living.
During his latest slumber, he wakes up next to Li Yue Ya. She has just run away from home to escape a forced marriage to an elderly man. Seeing how hungry Wu Xin looks she offers him her last bit of food. The two head to Wen County. To repay her act of kindness he follows her and promises that tonight the two will feast and have a place to stay. He uses his powers to search for evil spirits that intend to do harm to the living and rid them from the living world. Together the two set off pretending to be siblings to find whoever is in need of his services. At first, Yue Ya does not believe Wu Xin and thinks he is a con artist until she assists him in his first job to rid an angry evil spirit residing at the local warlord's home. As the two progress on their journey, friendship and then romance form between the two.
(Source: Wikipedia)

1 comment:

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »