Saturday, November 21, 2020

Drama Jepun | Coffee & Vanilla (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama yang sangat sweet.. Bersemut sangat pelakon lelaki dan perempuannya.. Konflik pun tak adalah berat melampau.. Konflik kecik-kecik je tapi tak menggugat sangat percintaan pelakon utama.. Kalau nak santai-santai dan layan jiwang bolehlah menonton drama ini.. Cuma harus diingat ini hanyalah drama tak mungkin bertukar realiti, tak mungkin akan ada watak atau situasi seperti dalam drama ini terjadi di realiti.. Layan sekadar untuk mengalih perhatian gitu.. Watak jahatnya pun tak adalah beria sangat.. Owh ya.. Ada banyak babak smooching smooching ye.. hehehe..

heroin terjumpa dengan hero di sebuah cafe bila heroin diselamatkan hero dari diganggu.. Kemudiannya hero terus cakap suka dekat heroin.. Heroin ini seorang perempuan cantik yang popular dikampus namun tak pernah bercinta.. Heronya pula seorang CEO berjaya yang handsome dan jenis bersendirian.. Jatuh cinta antara mereka berlaku dengan cepat.. Kemudian diganggu watak musuh hero, mak hero, kawan baik heroin dan juga kawan kampus heroin.. Gangguan manja-manja je..

Drama: Coffee & Vanilla
Also Known As: Coffee and Vanilla, Kohi ando Banira, Kohi & Banira, Kohiban
Director: Smith
Screenwriter: Yuko Shimoda
Genres: Romance, Drama, Mature
Country: Japan
Episodes: 10
Aired: Jul 4, 2019 - Sep 4, 2019
Aired On: Thursday
Original Network: MBS
Duration: 25 min.
A love story between Risa Shiroki and Hiroto Fukami. Twenty year old Risa Shiroki comes to Tokyo from her hometown in the countryside to attend university. Pretty and popular with male students, she has never had a boyfriend and dreams of having a sweet love. One day, thirty year old Hiroto Fukami appears in front of her. He is business man who appears to be gentle and looks perfect. As romance blossoms between them, Risa discovers Hiroto's dark past.


 

4 comments:

  1. Assalamualaikum, Bila saya baca entr ni, selalu saya rasa terpengaruh nak tengok cerita2 ni. hehehe....

    ReplyDelete
  2. one of cerita yg viral dulu tapi atie tak pernah tgk lagi hahah

    ReplyDelete
  3. Dah lama tak layan drama Jepun, ada masa nanti nak carilah drama nie..

    ReplyDelete
  4. Nampak macam drama lama dari poster. Rupanya baru lagi ye. Mungkin sebab lama dah tak tengok JDrama kot.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »