Wednesday, October 5, 2022

ebook | Unbox oleh Ariff Adly

Assalamualaikum..
Hye semua..

Unbox ini mengisahkan lima sekawan yang diganggu selepas membuka satu kotak misteri yang dibeli dari dark web..Tak ada kerja.. Adam lah kawan yang suka-suka nak mencuba sesuatu yang baru.. Geram je dengan budak Adam ni.. Cerita dalam Unbox ini menakutkan bila "benda" itu boleh mempengaruhi cara pemikiran dan boleh mencipta false memori serta membuat tindakan yang tak masuk akal.. Takut apabila ada anasir luar merasuk diri ini.. Tambah seram bila kawan Adam iaitu Sid turut mencuba.. Malangnya mangsa Sid bukanlah seperti yang diharapkan.. Sid tersalah tuju dan itu juga akan menjadi punca kematian Sid.. Dira dan Nadia hanyalah mangsa.. 

Sejauh manapun kita, sepatutnya kita meminta pertolongan dari Allah bukannya makhluk lain..

Sha baca dan selesai pada 05.10.2022

Published June 3rd 2022
Sha baca menggunakan aplikasi Oakbee Buffet..

4 comments:

  1. Macam pernah tengok cover buku ni. Tersirat disebalik gambarnya.

    ReplyDelete
  2. Ika baru halfway baca Unbox. Nanti nak kena sambung baca balik ni hehe

    ReplyDelete
  3. Unik covernya. Akak rasa ada orang hadiahkan akak buku ni tapi masih dalam kotak lagi.

    ReplyDelete
  4. eh ariff adly lah! Adam ni boleh geng dengan prince meed hahaha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »