Friday, October 7, 2022

Filem Korea | Hunt (2022)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Buat yang sukakan filem pasal perjuagan dan spy sesuailah tengok filem ini.. Komplikated betul nak cari siapa sebenarnya dalang yang jahat dan juga musuh dalam selimut.. berkerja bersama tapi saling mencurigai.. Bila dah nak habis barulah tahu penjahat sebenar tapi ending last tu memang menyedihkan.. Okaylah filem dia cuma berkaitan dengan perebutan kuasa tu yang agak kurang menarik minat Sha.. hehehe..

Movie: Hunt
Also Known As: Heonteu
Screenwriter & Director: Lee Jung Jae
Screenwriter: Jo Seung Hee
Genres: Action, Drama
Country: South Korea
Release Date: Aug 10, 2022
Duration: 2 hr. 5 min.
“Hunt” is an action film about ace National Intelligence Service (NIS) agents Park Pyung Ho and Kim Jung Do who come to face a massive discovery while chasing after the person in charge of North Korean spies.

Lee Jung Jae will appear as Park Pyung Ho, who is part of the NIS overseas team.
This is his first project as a director, and it’s said that he has worked on the script for four years in order to perfect it.
(Source: Soompi)

3 comments:

  1. gandingan Lee Jung Jae dan Jung Woosung memang menarik. nampak diorang dua promo cite ni, comel je tengok..hehe

    ReplyDelete
  2. Nak tengok jugak lah nanti, dah lama tak layan movie berlatarkan NIS ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »