Shoplinks.Asia

Shoplinks.Asia


Simple Hijab

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Sunday, February 12, 2017

Goblin / Guardian: The Lonely and Great God (2016)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Lama tak update drama Korea kan..
Untuk tahun ini Sha start dengan dua drama Oh My Geum Bi dan Goblin..
Tengok sekali dua tau.. Hahaha..
Goblin (2016)..
Sha memang jenis tengok lambat..
Tak suka nak menunggu episod week by week..
Biasanya kalau drama tu dah habis tayang, baru Sha tengok..

Episod 1 je dah beri keseronokkan yang maksimum..
Sha suka macam mana Grim Reaper dan Goblin bertemu kemudian serumah..
Sha juga suka pertembungan antara Eun-Tak dan Goblin..
Ending dimana Eun-Tak ucap I Love You.. Comel amat.. hahaha..
Grim Reaper dan Goblin memang pasangan yang ohsem..
Watak dan karakter mereka berdua menceriakan cerita ini..

Cerita yang best..
Tiga watak yang memainkan peranan penting dalam cerita ini berjaya menarik hati Sha..
Sha suka sebab cerita ini bermain dengan emosi..
Macam mana dendam yang tersimpan lama berjaya dimaafkan..
Hubungan persahabatan yang kuat..

Sha start tengok Cite ini pada 26.01.2017
Disebabkan sebok membaca sampai terlupakan cerita ini..
Habis tengok pada 07.02.2017..

Sumber gambar : Google Image

14 comments:

  1. Kita sama kak.. Suka tunggu habis dulu baru tengok tapi goblin nie pecah rekod sbb anis tak sabar nak tengok.. hehe.. So dia drama first yang anis tak tunggu completed baru tngok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. akak pun nyaris tergoda dengan komen-komen yang Deme dok share kat timeline FB.. hehehe

      Delete
  2. Cite ni best.. Ade lawak.. Sedih.. Sweet.. Romantik sikit :p

    ReplyDelete
  3. Kita samalah. Ana akan rekod semua sampai habis baru buat marathon 😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. Save dulu.. pasti baru tgk.. hehehe.. baru puas kan Ana..

      Delete
  4. Hakak mmg tak pernah layan cite Korea, baca novel pun tidak. Aduh Sha, kita mmg tak boleh berjodoh nampaknya hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe kak.. kita berjodoh dalam perkara lain.. hehehe

      Delete
  5. kak sha sekarang baru bulan dua, macam mana kak sha habis tengok goblin bulan 8 ? hehe

    saya tengok jugak drama niih, tapi tak habis, sebab adik dah cerita endingnya. jadi dah malas nak tengok. heehe ..

    suka tengok dram oh my geum bi. sediiih

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Kimchaa.. tak perasan tersalah bulan.. hehehe..Oh my geum bi tu tak habis tgk lagi..

      Delete
  6. Mai pun jenis marathon lepas habis, sebab malas menunggu, spesis tak reti sabaq, hahaha. Hensem hero tuu, teringat Train to Busan asal tengok dia. Hahah

    ReplyDelete
  7. Same here jgk haha..org dok kecoh2 ap jd kt episod yg ditayangkn sy dgr je la dlu..mls nk ternanti2..tp bila dh abis cite tu..hilang pulak mood nk marathon😂😂 dh tgk dua tiga episod..x leh nk feel plak..haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Chit Chat

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI