Shoplinks.Asia

Shoplinks.Asia


Simple Hijab

Thursday, May 4, 2017

Buku Kanak-kanak Pilihan Sha

Assalamualaikum..
Hye semua..

Asyik baca novel je..
Kali ini Sha nak share buku kanak-kanak yang menarik..

First buku Resmanshah..
Tak sangka Sha buku kanak-kanak beliau pun ohsem..
Buku yang bertajuk Ria & Yan : Misi Karipap Sedap Emak ini memang best..
Banyak pengajarannya..
Mengajar pembaca mengenai amanah..
Berbudi bahasa sesama manusia, tak kira tua mahupun muda..
Sentiasa menyayangi emak..
Sifat kanak-kanak itu sendiri penuh dengan perasaan ingin tahu..
Yan mewakili kanak-kanak itu..

Buku kedua adalah komik strip oleh Neko yang bertajuk Lawak Ice Cream Baby Melt..
Keluaran Gempak Starz..
Lawak yang memang boleh buat korang release tension..
Serious.. Trylah baca.. Hehehe..

Sha baca dan selesai kedua-dua buku ini pada 02.05.2017

 
Hak milik Perpustakaan Negara Malaysia

 
Hak milik Perpustakaan Negara Malaysia

2 comments:

  1. bagus lah sha ni. semua jenis buku sha baca kan. patut menjadi contoh buta kita semua.

    ReplyDelete
  2. samalah..MV kadang2 baca buku kanak2

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Chit Chat

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI