Sunday, September 20, 2020

Novel | Novelis oleh Ebriza Aminnudin

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha beli versi ebook je dekat Google Play Book.. 

Baca buku ini macam naik roller coaster dibuatnya.. Memula terkejut juga bila nama watak dalam novel ini sama dengan Sha.. Teruja sekejap.. hahaha.. Bila cerita dah mula sampai ke tempat kejadian terus hilang rasa teruja.. Satu persatu watak yang sebelum ini hanya dibaca didalam novel memunculkan diri dan membuat kacau.. Jenuh mengingat watak-watak tu dari novel mana.. Kematian demi kematian.. Lepas satu, satu pula malang yang menimpa mereka.. Tak mudah untuk kekal waras dan melalui kehilangan demi kehilangan.. Bila akhirnya mereka dapat melepaskan diri terbongkarlah konspirasi yang tak terjangka.. Ingatkan dah habislah kejutan dari penulis, eh tak puas lagi rupanya penulis membuat kejutan.. sampai ke bab akhir ada lagi kejutan yang melibatkan watak bernama Shahida.. Sabar jelah.. hehehe..

Sha baca pada 17.09.2020 dan selesai pada 18.09.2020..

Sha beli dan baca menggunakan aplikasi Google Play Book..
Published February 2020 by Buku Prima

6 comments:

  1. uish cepat nya habis baca..best tgk kak sha ada je masa nak baca buku..kite ni jenuh nak habiskan buku haha

    ReplyDelete
  2. kompius bla nampa penulis lg bsr dr title ;-)

    ReplyDelete
  3. ammi suka baca buku camni...buku yg buat otak kita bekerja

    ReplyDelete
  4. waahh mcm best gila cita ni, too much jump surpriseeee

    ReplyDelete
  5. Huwaa tengok cover pun dah seram. Kematian demi kematian pulak tu.

    ReplyDelete
  6. dah lama tak baca buku ...padahal ada banyak je tak baca lagi huhuhu
    kena cari mood balik

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »