Sunday, August 1, 2021

Filem US | Gunpowder Milkshake (2021)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Tengok filem ini sebab ada babak dekat dalam perpustakaan.. Cantik gila perpustakaan dia.. Kalau dapat peluang pergi situ memang bahagialah.. Dah lah perpustakaan tu besar, susunan cantik dengan buku yang banyak tu memang heaven lah.. 

Cerita dia sempoi je.. Pembunuh upahan yang tersalah bunuh orang kemudian simpati dan selamatkan seorang budak, akhirnya jadi buruan dua pihak.. The Firm dengan ketua jenayah mengejar dia dan juga menyebabkan dia kembali bersatu dengan mak dia yang juga seorang pembunuh upahan.. Babak tembak menembak, kejar mengejar dan juga berlawan dalam filem ini memang ohsemlah.. Bila Eva tu mengaku bunuh bapa Emily, Emily maafkan dia sebab pada Emily dia cuma jalankan arahan.. Yang jahat tu orang yang suruh Eva bunuh bapa dia.. Jadinya demi mengelakkan Eva terus jadi buruan, Eva dengan Emily pergi jumpa Nanthan dan ugut supaya hentikan pemburuan Eva.. Kalau tak dia hapuskan semua yang ada dalam The Firm tu.. 

Gunpowder Milkshake
2021 ‧ Action/Thriller ‧ 1h 54m
To protect an 8-year-old girl, a dangerous assassin reunites with her mother and her lethal associates to take down a ruthless crime syndicate and its army of henchmen.

5 comments:

  1. filem aksi yang macam best ni. Nampak Michelle Yeoh di situ.

    ReplyDelete
  2. belom tertengok lagi. baru tengok intro je. Haha

    ReplyDelete
  3. Aduhh boleh pulak tersalah bunuh orang. Tak memasal haha

    ReplyDelete
  4. bagusnya boleh maafkan mcm tu je

    ReplyDelete
  5. nasib la emily faham yang eva cuma jalankan tugas je

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »