Buah Bidara - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Friday, January 12, 2018

Buah Bidara

Assalamualaikum..
Hye semua..

Alhamdulillah.. Berjaya juga Sha beli Buah Bidara ini.. Itupun lepas ternampak posting member dekat Facebook, Sha search penjual Buah Bidara ini.. Yang dekat dah habis stock.. Makanya belilah dengan orang di Kemaman.. 1kg Rm18 tambah postage RM8 jadilah RM26.. Bolehlah kan..
 
Alhamdulillah.. Buah Bidara ini selamat sampai pada 10.01.208.. Memang teruja sangat bila dapat bungkusan tu.. Hehehe.. Buah memang dalam keadaan elok.. Ada sebiji jelah yang rosak.. Yelah bubuh dalam plastik kan.. Dia berkuap lah.. Tapi yang lain memang elok.. Dapat semangkuk penuh macam dalam gambar.. Memang puas hatilah.. Buahnya comel je.. Hehehe.. Tak masam.. Tak kelat.. Sedap, lemak.. 

10 comments:

  1. Ya allah sedapnyaaa...terliur SA dah ni ha..tengah musim ke

    ReplyDelete
  2. pernh mkn buah bidara..sedap sgt...rangup dan manis isinya rasa mcm buah pear + epal ijo

    ReplyDelete
  3. Belum pernah rasa buah bidara jenis ni.
    Huhuu... takde gambar yang terkopek pulak.

    ReplyDelete
  4. aduhhh sedapnya.. terliur tgk.. bestnya kalo dpt nih..

    ReplyDelete
  5. tetiba naik harga kan buah delima ni sebab banyak permintaan ^_^

    ReplyDelete
  6. dulu ada pokok bidara ni dekat rumah tapi tak pernah rasa nak makan..hihi

    ReplyDelete
  7. ray baru je makan buah bidara semalam. alhamdulillah rezeki org kasi. boleh bawak balik sikit ke rumah.

    ReplyDelete
  8. allah. mahal jugak ye. mek depan office ni ada jual tp mek pulak yg tk membelinya. huhu

    ReplyDelete
  9. tak pernah mkn lg.. ingat nama tmpat je ada bidara

    ReplyDelete
  10. tak pernah makan buah ni, untuk colek la ye?

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..