Sunday, January 7, 2018

The Unsung Hero oleh Melur Jelita

Assalamualaikum..
Hye semua.. 

Novel ketiga untuk Januari 2018.. Novel tebal pertama untuk Tahun 2018... Tebal wei, ada 1156 muka surat.. Jenuh juga nak menghabiskannya.. Wargh!!

Novel ini penuh emosi dan juga nasihat-nasihat.. Awal-awal baca, Sha siap nangis tersedu-sedu lagi.. Wargh!! Mujur baca dalam bilik.. Selamat dari kena ejek dengan encik suami.. Kikikiki.. Sha suka sangat babak-babak semasa One/Deraman masih lagi punya keluarga.. Terasa aura kekeluargaan tu menusuk ke jiwa.. Melekat di hati okay..

Babak antara Hero dan Blackswan (yang dah makan sirih melupakan) memang menarik.. Saling bertingkah.. Dalam kelembutan ada ganasnya.. Kemudian mengenai VAT96, kisah mereka yang tidak didendang dan sering dihina.. Semangat rakyat Malaysia.. Falsafah-falsafah Hero yang kadang menyentap jiwa.. Belym lagi semburan-semburan berapi dari Blackswan.. 

Pada Sha penulis sangat unik.. Kisah yang disampaikan sangat berjaya mengacaubilaukan perasaan Sha.. Sekejap gembira, sekejap sedih, sekejap geram.. Memang awesome.. Terjatuh cinta pula dekat MJ ini.. 

Sha baca pada 02.01.2018 dan selesai pada 05.01.2018..

(ebook : PNM e-Reader)
Published September 2014 by Karyaseni

8 comments:

  1. takpernah baca sampai 1000 page hahaha kalau baca mau setahun nak habis hehe

    ReplyDelete
  2. rajinnya baca novel.. sy beli je 3 novel.. tapi nak baca pon lmbt nk habis.. hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli novel apa? Sha kurang sikit membeli sekarang nie..

      Delete
  3. tebalnya novel dia tapi review akak memang best..hihi

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »