Trilogi Ngeri #2: Mangsa oleh Gina Yap Lai Yoong - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Sunday, January 21, 2018

Trilogi Ngeri #2: Mangsa oleh Gina Yap Lai Yoong

Assalamualaikum..
Hye semua..

Buku kedua dalam trilogi Ngeri.. Sha dah baca Ngeri.. Boleh tengok SINI dan SINI untuk review Sha bagi buku Ngeri..

"Keghairahannya merakamkan pembunuhan ekstrem amat memuaskan hatinya. Idea ceritanya ialah mengkaji tindakan manusia yang terdesak untuk menyelamatkan diri apabila dikurung dan diancam amat mencuit hatinya.. " Kegilaan yang melampau.. Ingatkan Ngeri dah cukup ngeri, Mangsa lagi dasyat..

Mangsa ini memang ohsemlah.. Ceritanya padat, tepat dan memang thrill habis.. Tak ada bunga-bunga, strait je.. Penjahat yang sama dari Ngeri, ada watak-watak baru.. Yang paling tak boleh blah pembunuh tu.. Meremang tengkuk wei.. Kekejaman disebabkan ketabsuban membikin filem.. Pergh!!

Sha baca dan selesai pada 18.01.2018.. Record yang paling awesome.. Sejam sahaja untuk menyelesaikan pembacaan.. 

(ebook - PNM e-Reader)

10 comments:

  1. wahhhh. macam syok je baca. teringin nak baca😭 huhu mana nak cari buku ni? kedai ada jual ke? wahhh nak baca huhuhh. tapi duduk asrama tak boleh bawak buku novel. spm pulak tuu. kempunan lisa. btw, hehe singgah sini sis. :) and jemput baca entry lisa yang baruu juga.

    http://abeautybutabeast.blogspot.my/2018/01/mak-aih-macam-mana-tak-tergoda-dengan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak baca guna PNM e-Reader.. Boleh download di google play..
      Kalau nak beli boleh ke website FIXI.. tapi better beli dan baca lepas SPM.. kena tumpu untuk SPM dululah ye..

      Delete
  2. Gerenti sgt mendebarkan Tu yg cepat habis tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pun sis.. Sha tengah tunggu buku ketiga available je.. tak sabar nak baca penamatnya.. hehehe

      Delete
  3. Replies
    1. best kan MV.. nie tgh tunggu buku ketiga available..

      Delete
  4. good sharing sis.. rajinnya baca.. cikyan tringin nk jd mcm sis.. rajin baca buku mcm nih.. best, lain dr yg lain kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom membaca cikyan.. Sha nie sebab dah kurang membeli tu yang rajin layan ebook.. cepatlah sikit membacanya..

      Delete
  5. novel macam inilah saya suka baca...jenis straight forward..tak ada berbunga2.

    ReplyDelete
  6. Sejam je jam habis kan buku ni. Hebat gilerr.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..