The Golden Monk (2017) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, January 22, 2018

The Golden Monk (2017)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Jom tengok wayang.. Cerita dari China ini menarik tau.. Menggabungkan fantasy, komedi dan juga cinta..

Cerita yang sangat menarik tau.. Mengisahkan hero yang asalnya dewa tapi sebab telah melanggar peraturan telah dicampak ke dunia lepas meminum air penghapus cinta.. Pasangan beliau pun turt dicampak ke dunia tapi tak minum air penghapus cinta tu.. Maka berkelanalah pasangan beliau mencari beliau.. dewa lelaki tu telah menjelma menjadi sami dan membantu menghapuskan makluk jahat.. Sehinggalah muncul musuh lama membuat kacau.. Berjayakah hero menemui cinta dan menghapuskan penjahat..


6 comments:

  1. macam best ajeeeeeeeeeeeeee. favorite husband kalu movie dari china ni. hihi. nanti nak bagitahu dia. jemput join: http://zaza96.blogspot.my/2018/01/pencarian-bloglist-2018.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best azah.. Nanti bolehlah tengok.. tq invite..

      Delete
  2. macam best ja.. cikyan tak penah tgk crita mcm ni.. lain sikit ekh genre dia... boleh la tgk nnt..

    ReplyDelete
  3. mesti best kalau tonton kt panggung..lg dramatic, sound-effect mesti kebabomm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. memang powerlah kalau tengok dekat wayang..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..