Monday, January 22, 2018

The Golden Monk (2017)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Jom tengok wayang.. Cerita dari China ini menarik tau.. Menggabungkan fantasy, komedi dan juga cinta..

Cerita yang sangat menarik tau.. Mengisahkan hero yang asalnya dewa tapi sebab telah melanggar peraturan telah dicampak ke dunia lepas meminum air penghapus cinta.. Pasangan beliau pun turt dicampak ke dunia tapi tak minum air penghapus cinta tu.. Maka berkelanalah pasangan beliau mencari beliau.. dewa lelaki tu telah menjelma menjadi sami dan membantu menghapuskan makluk jahat.. Sehinggalah muncul musuh lama membuat kacau.. Berjayakah hero menemui cinta dan menghapuskan penjahat..


6 comments:

  1. macam best ajeeeeeeeeeeeeee. favorite husband kalu movie dari china ni. hihi. nanti nak bagitahu dia. jemput join: http://zaza96.blogspot.my/2018/01/pencarian-bloglist-2018.html

    ReplyDelete
  2. macam best ja.. cikyan tak penah tgk crita mcm ni.. lain sikit ekh genre dia... boleh la tgk nnt..

    ReplyDelete
  3. mesti best kalau tonton kt panggung..lg dramatic, sound-effect mesti kebabomm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. memang powerlah kalau tengok dekat wayang..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »