Dark Figure of Crime (2018) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Wednesday, December 5, 2018

Dark Figure of Crime (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem ini pasal penjenayah yang cuba memanipulasi polis dan juga undang-undang.. Dengan harapan dapat melepaskan diri dari jenayah yang dilakukan tanpa hukuman.. Memang licik.. Namun polis yang ingin diperdaya pun licik juga.. kikiki.. Barulah bertemu buku dengan ruas.. Ye tak..
Walaupun penjenayah tu cuba sehabis baik untuk melepaskan diri namun polis tu pun tak putus asa.. Walaupun diturunkan pangkat, namun polis tu tetap berusaha membela nasib mangsa-mangsa yang masih tidak diketahui.. Memang ohsemlah kisah ini.. Usaha polis tu membuahkan hasil..

DARK FIGURE OF CRIME | 03 October 2018 | Based on True Story, Drama, Serial Killer |
Sinopsis: Hyung-Min (Kim Yun-Seok) is a detective in Busan. He doesn't care about getting promotions, but instead focuses on solving cases. At a small restaurant in a traditional market, he meets up with Tae-O (Ju Ji-Hoon) through an informant. Tae-O discloses that he received money to bury the body of someone. As he is about to reveal the location of the body, cops descend on the restaurant and arrest Tae-O for the murder of his girlfriend.

While riding a cart on a golf course, Tae-O receives a phone call from Hyung-Min in prison. Hyung-Min reveals another bombshell. He states that he has killed 6 other people. Hyung-Min visits Tae-O in prison and there Tae-O drops hints about the 6 other murders. Hyung-Min's intuition tells him that Tae-O is telling the truth, while others are skeptical of Tae-O's confession. Hyung-Min now sets out to find the murdered victims without knowing their identities.

6 comments:

  1. teringat pulak news sy bc td... perompak nk rembat kalung, dia (lelaki) solek bagai mcm pelancong, x sempat nk rembat, dah kena cekup. alih2 soal siasat dia boleh ckp bahasa tempatan hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adoi.. snaggup tu sebab nak merembat kalung.. Ish..

      Delete
  2. based on true story tu menarik perhatian sangat! Nak kena cari nanti

    ReplyDelete
  3. Cerita Korea skrg byknyg best2 kan

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..