Saturday, December 22, 2018

Jangan Ganggu Jodohku! oleh Umie Nadzimah

Assalamualaikum..
hye semua..

Novel ini Sha beli terus dengan FB Penerbitan Karyaseni.. Dapat diskaun RM3 dan free postage.. Mudah pun mudah.. Bayar guna Maybank2u je.. Buat pesanan dan bayar pada 08.12.2018 dan buku selamat sampai pada 13.12.2018.. Cepatlahkan.. Sha beli novel ini sebab terbaca review mengatakan novel ini novel seram+komedi+romantik.. Tu yang beli.. 

Review Sha untuk novel ini.. Novel yang kelakar dan memang menyeronokkan.. Gaya penceritaannya pun santai.. Panduan mengenai pendiding diri dari makhluk yang dilaknat Allah turut diselitkan.. Aliza yang didampingi Abu tidak dibenarkan berkahwin.. Abu ini Jin jatan yang selalu membuatkan Aliza dirasuk setiap kali ada yang datang meminang.. Bila Aliza terjumpa Doktor Imran yang poyo, aliza terjatuh hati.. Makin geramlah Abu dan kawan-kawan.. sebab kali ini Aliza sendiri yang menggedik.. Hahaha.. Kalau baca novel ini tak sah tak gelak.. Memang ada bahagian dalam novel ini menggeletek hati Sha.. Dengan sikap sempoi dan cakap lepas Aliza berjaya memberi warna pada novel ini..

Sha baca dan selesai pada 19.12.2018..

9 comments:

  1. rajinnya la sha baca novel tapi nampak koko krucnh dulu hiii..

    ReplyDelete
  2. tajuk pun dah nampak santai novel ni. :) bhya jgk kalau ada yang men'jaga' ni.

    ReplyDelete
  3. Bila baca tajuk, ingatkan novel ni berkaitan cinta je. Rupanya ada unsur seram dan komedi juga. Nka carilah nanti sebab macam menarik je bila baca review Kak Sha.

    ReplyDelete
  4. kalau adaptasi drama pasti kebabom

    ReplyDelete
  5. Ehh ingat umi nazeera tulis buku td, rupanya umie nadzimah. hihihi

    ReplyDelete
  6. at first ingat buku ni berat tapi setuju bila baca memang kelakar sangat, nak tergelak dengan perangai Aliza dengan saka yg ada dalam buku ni.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »