Tuesday, December 11, 2018

Rampant (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..


Sha penakut.. Bukannya berani sangat pun.. Tapi memang suka baca novel seram.. Filem seram Sha hanya tengok Korean dan Jepun je.. Hahaha.. Sebab hantu dia jauh.. Tak boleh datang Malaysia.. 藍藍藍 Boleh gitu..

Baru ini Sha tengok Rampant lakonan Hyun Bin.. Sambil tengok, sambil pegang dada dan tutup muka.. hahaha.. Tapi nak tengok juga.. Okaylah.. Sama je debaran dia dengan Train to Busan.. Cuma Rampant ini best sebab dia buat zaman lama jadinya baju dia cantik-cantiklah.. Walaupun penuh darah.. kikiki..

Yang jahatnya Menteri Tentera dia.. Sebabkan gila kuasa, sanggup bagi rakyat dia bertukar jadi zombie @ "Night Demon".. Memang gilalah.. Mujurlah ada hero yang nakal tapi berjiwa rakyat.. hahaha.. Ayat tak boleh blah.. Dengan datangnya Hyun Bin @ Prince Lee Chung yang menjadi tawanan politik Qing bersama pembantu beliau dan bantuan Deok-Hee, Eul-ryoung serta seorang sami, mereka berjaya melawan zombie dan Menteri Tentera tu..

Memang habis terus lah filem ini.. Tak ada sambungan nengok gayanya.. Sesekali tengok zombie muncul di zaman lampau menarik gak.. hehehe..

RAMPANT @ OUTBREAK @ RAGE | 25 October 2018 | Action, zombie, period |
Lee Chung (Hyun-Bin) is a Prince of Joseon, but he has been taken hostage to the Qing Dynasty. He enjoys boozing, womanizing and gambling. He is also an excellent swordsman. His older brother Lee Young will succeed to the throne and brings Lee Chung to Joseon. He returns after more than 10 years. Soon, Lee Chung faces monsters that run rampant in the night.

14 comments:

  1. Hahaha ayat perenggan pertama memang win.. sabo jerk la sha ni.. hahaha

    ReplyDelete
  2. zaman dulu pun dah wujud zombie ni..hihi

    ReplyDelete
  3. ehhh tak tau pun Hyun Bin oppa ada movie baru! tu la asyik tgk Park Seojoon jeee

    Myra | The Grey Lines Between

    ReplyDelete
  4. dah download, baru tengok sikit2..nmpk mcm best..

    ReplyDelete
  5. Train to Busan dh tgok, ni blom tgok hehe

    ReplyDelete
  6. mcm best jer ni....mv ni hantu layan korea juga haha

    ReplyDelete
  7. kalau tengok sorang2 nie mau tak ke tandas sebab takut...tengok kat mana nie sha

    ReplyDelete
  8. memang tak tgk la. hahaha penakut

    ReplyDelete
  9. Hantu jauh tak leh datang Malaysia 🤣 ok akak pun dah boleh mula tengok citer hantu/seram, tapi kena tengok citer luarlah.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »