Tuesday, December 18, 2018

Tune Hotel D Pulze, Cyberjaya

Assalamualaikum..
Hye semua..
#throwbackentry

Penginapan percutian 2 hari 1 malam Sha ialah Tune Hotel di Cyberjaya.. Sepatutnya tidur di Homestay Ainabella tapi pemilik Homestay boleh cakap dia tak perasan Sha tempah 2 bilik.. Masalahnya dah bayar kot.. Geram je dengar alasan dia.. Sha minta refund la balik.. Sha nak masa tu jugalah kan.. Sebab nak kena cari hotel lain.. Mujurlah memang dah ada dekat D Pulze, terus tengok Tune Hotel punya rate.. Alhamdulillah masih berbaloi.. RM109 termasuk sarapan pagi.. Walaupun esoknya masa nak makan sarapan, katanya quote dah habis.. Tu yang kami sarapan luar.. Jadinya Sha cadangkan kalau nak menginap di Tune Hotel D Pulze ini tak yah la ambil sekali sarapan.. Yang bestnya lepak dekat Tune Hotel ini sebab dia bersambung dengan mall.. Boleh turung lift ke UG dan terus ke Mall.. Dalam Mall ini macam-macam ada.. Kedai makan, panggung wayang dan tempat main budak.. Parking dekat Mall.. Esok pagi checkout bawa je tiket parking kat kaunter check out nanti dia wave bayaran parking tu.. Tapi kalau nak keluar masuk bayar sendirilah ye parking tu.. 

Bilik pun okay, selesalah untuk percutian pendek kami.. Cuma tak ada kolam je..

Bilik dengan meja, dua mineral water dan tv..
Pemandangan dari tingkat 12, memang cantik..




2 comments:

  1. Nasib baik pemilik hotel tu setuju nak bagi refund. Hotel tu nampak macam hotel baru lah. Senanglah nak gi mall sebab tak perlu pusing-pusing cari parking, boleh jalan kaki je.

    ReplyDelete
  2. ye ke tak perasan? geram pulak sy dgr alasan mcm tu...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »